Judasskuddet Lydbok

4.4/5

Författare: Jørgen Jæger

Lydbok

Introduksjon

Judasskuddet er den ellevte boken i serien om Ole Vik og Fjellberghavn fra kriminal forfatter Jørgen Jæger. I boken blir det derfor selvsagt gjensyn med flere kjente karakterer, som inkluderer Ole Viks tidligere kollega i politiet Cecilie Hopen.

Gjennom Judasskuddet lydbok blir vi vitne til at mørket nok en gang legger seg over den fiktive byen Fjellberghavn, hvor det som vanlig begås flere drap. Denne gangen blir drapene dekket over ved å få dem til å se ut som overdoser.

Dette vekker, vonde minner for Ole Vik, som selv mistet sin datter Maria til overdose flere år tidligere, som vi får høre i Judasskuddet lydbok gratis.

Handling: Judasskuddet

I Judasskuddet skjer det igjen skumle ting i Fjellberghavn. Ole Vik, tidligere lensmann i Fjellberghavn, jobber ikke lenger for politiet, men er for tiden opptatt med å starte sitt eget sikkerhets byrå. Det går ikke lang tid før det blir spenningsfylt i Judasskuddet lydbok, når en varetransport blir ranet, og sjåføren blir drept.

Selv om Ole Vik ikke lenger jobber for politiet blir han fort involvert i denne saken, siden han for tiden har asylsøkeren Valentina fra Eritrea boende hjemme hos seg og familien. Valentina er en av de som blir vitne til det brutale drapet på sjåføren, som betyr at Ole Vik selvsagt blir en del av etterforskningen rundt drapet i Judasskuddet lydbok gratis.

Flere mennesker dør av det som ser ut som overdoser i Fjellberghavn i Judasskuddet lydbok. Det viser seg etterhvert at dette er drap som har blitt dekket over, og er ment å se ut som overdoser. For Ole Vik åpner dette gamle sår han har prøvd å glemme. Hans egen datter Maria døde selv av en overdose, som Ole Vik fremdeles føler skyld for, og tror han kunne avverget.

På Fjellberghavns politistasjon går ikke ting som Cecile Hopen ønsker for tiden. Politisjef Marte Mellingen blir satt ut av spill, og assistenten som har ansvaret for å gjøre jobben hennes er ikke veldig overbevisende. I Judasskuddet kommer det også frem etterhvert at det befinner seg en judas innad i politiet for øyeblikket, som selvsagt gjør det nær umulig å komme til bunns i hva som foregår.

Om forfatteren: Jørgen Jæger

Jørgen Jæger er en norsk forfatter født 1946 i Bergen. Jæger har i løpet av livet hatt flere ulike jobber, i en innholdsrik karriere som blant annet blomster og bil selger. Jæger er i dag en av Norges bestselgende krimforfattere, og er mest kjent for sin serie om lensmann Ole Vik som bor i den oppdiktede byen Fjellberghavn. Serien består foreløpig av 14 bøker, inkludert Judasskuddet.

Jæger debuterte som forfatter i 2003 med boken Skyggejakten, da han var godt voksen. Han hadde i flere år hatt en drøm om å en dag bli forfatter, og prøvde seg på 1980 tallet. Tilbakemeldingene han fikk fra de ulike forlagene han oppsøkte satte en stopper for drømmen, og det skjedde ikke noe før flere tiår senere, da hans upubliserte manus ble funnet i en gjenglemt skuff i forlagets kontorer.

Lytt gratis