Jo Nesbø Sønnen Lydbok

4/5

Författare: Jo Nesbø

Lydbok

Introduksjon

I Jo Nesbø Sønnen får vi en frittstående historie fra Jo Nesbø, uten Harry Hole i sentrum. Denne psykologiske thrilleren har to hovedpersoner vi blir kjent med gjennom historien, mens ting utspiller seg. I klassisk Jo Nesbø ånd blir flere velkjente temaer besøkt, inkludert forholdet mellom far og sønn, og ting som hevn og forbrytelser, og selvsagt Oslo.

Gjennom Jo Nesbø Sønnen lydbok blir vi kjent med Sonny, som befinner seg i fengsel, noe han har gjort store deler av sitt voksne liv, men av en uventet grunn. Videre blir vi også introdusert til Simon Kefas, som jobber som politimann.

Hvordan det går når Sonny rømmer, med Simon i hælene får du høre i  Jo Nesbø Sønnen lydbok gratis.

Handling: Sønnen

I Jo Nesbø Sønnen blir vi kjent med Sonny Lofthus. Faren til Sonny, Ab Lofthus, ble avslørt som en korrupt politibetjent og tok sitt eget liv. Helt knust av tapet av sin far, som han så opp til og forgudet, og desillusjonert av avsløringene om hans far sine handlinger, tyr den unge Sonny til narkotika og andre stoff.

Sonny er i Jo Nesbø Sønnen lydbok nå i midten av trettiårene. Han har sittet inne i fengsel halve livet sitt, siden han ble atten, for gjerninger han ikke har begått. Som belønning for å tilstå og ta på seg skylden for andres ugjerninger har han et enkelt liv, uten trøbbel, i fengsel. Han har også endeløs tilgang til heroin som takk.

Sonny er godt likt blant de andre innsatte, og er en god lytter. De andre innsatte føler seg ofte bedre etter å ha tilstått synder til Sonny, noe flere av dem bestemmer seg for å gjøre. En dag får Sonny informasjon som snur hverdagen hans opp ned, og han bestemmer seg for å rømme fra fengselet i Jo Nesbø Sønnen lydbok gratis, for å komme til bunns i hva han hørte.

Vi blir også kjent med Simon Kefas i Jo Nesbø Sønnen. Han var bestekamerat og partner med Ab, Sonnys far, og setter ut for å spore opp Sonny når han forsvinner, siden han vi beskytte ham fra konsekvensene av hans handlinger.

Synsvinkelen skifter mellom disse to karakteren gjennom Jo Nesbø Sønnen lydbok, hvor du etterhvert får se hvordan historien ender, og hvordan det går med Sonny som er på rømmen.

Om forfatteren: Jo Nesbø

Jo Nesbø er en norsk forfatter født 1960 i Oslo. Han er en av verdens mestselgende krimforfattere, best kjent for sine bøker om Harry Hole, og frittstående bøker som Sønnen. Bøkene hans har solgt over 50 millioner eksemplar, og er oversatt til 50 ulike språk.

Før Nesbø ble verdenskjent, prisvinnende forfatter var han profesjonell fotballspiller for Molde FK, en karriere som endte i en alder av 18 år takket være en kneskade. Etter tre år i militæret studerte han økonomi, og startet bandet Di Derre, hvor han var frontmann, og toppet norske hitlister.

Det var da han skulle skrive en bok om Di Derre mens han var på ferie i Australia at han fikk ideen om Harry Hole, og etterhvert ble forfatter på heltid.

Lytt gratis