Jo Nesbø Kniv Lydbok

4.3/5

Författare: Jo Nesbø

Lydbok

Introduksjon

Jo Nesbø Kniv lydbok, er den 12. boken fra kriminalforfatteren Jo Nesbø, om den iherdige politietterforskeren Harry Hole, som har sine problemer med både livet og alkoholen, men som aldri gir opp og jobber iherdig for å løse en sak.

Jo Nesbø, er en av Norges fremste kriminalforfattere og bøkene hans har solgt i over 50 millioner eksemplarer og har blitt oversatt til over 50 språk. I Kniv som kom ut i 2007, har alt gått galt for Harry Hole. Han har begynt å drikke igjen, Rakel har gått fra ham, og han har mistet jobben på Politihøyskolen.

Er alt tapt? Skal han gå under nå? Eller skal han gå under senere? Harry Hole starter jakten på en gammel fiende? Seriemorderen Hole arresterte for mange år siden Svein Finne, har sluppet ut etter endt soning. Men han er fortsatt farlig. Han voldtar kvinner for å gjøre dem gravide.

Jo Nesbø Kniv: Handling

Mye av handlingen i Jo Nesbø Kniv lydbok, dreier seg om Svein Finne, alias “Forloveden”, som har sluppet ut etter 20 år bak murene. Svein var dømt i en stor overgrepssak med 18 ofre, men mente at bevisene som gav ham en drapsdom, var plantet. Han har derfor god grunn til å hate etterforskeren som sørget for å få ham dømt, Harry Hole.

Svein Finne -saken, var Harry Holes første sak som ung etterforsker, og selv om Finne tilsto overgrepene, mente han at bevisene var plantet. Han la derfor Harry Hole for hat. Nå, mange år senere aner Harry Hole ferten av Svein Finne. Tre drap, alle med samme signatur. Er det Finne som er tilbake igjen, og hater han Harry Hole fremdeles?

En rød tråd gjennom alle bøkene om Harry Hole, er hans til tider noe kaotiske privatliv. I Kniv, har Rakel kastet ham ut og han er tilbake i bygården i Sofiesgate. Han har begynt å drikke igjen, og har mistet jobben på Politihøyskolen. Heldigvis har Katrine Bratt ordnet en jobb til ham på Politihuset, men han har rykket tilbake til start og får som aller nådigst jobbe som papirflytter. Harry trenger en ordentlig sak.

På jobben har han bare rutineoppgaver på pulten, og vil mye heller etterforske de tre uløste drapssakene. Finne er kjent for å torturere sine ofre med kniv. Harry er skråsikker på at det er han som står bak de bestialske drapene. Han er også skråsikkert på at Svein Finne er hans verste fiende, som nå planlegger en grusom hevn. Nå kan du høre den knivskarpe Jo Nesbø Kniv lydbok gratis.

Om forfatteren: Jo Nesbø

Jo Nesbø er både regnet som en av Norges fremste kriminalforfattere og musikere. Bøkene hans har solgt i over 50 millioner eksemplarer og har blitt oversatt til over 50 språk. Nesbø har også hatt en karriere som fotballspiller, blant annet i Molde Fotballklubb.

Jo Nesbø debuterte med boken Flaggermusmannen i 1997. For sin første bok ble han tildelt Glassnøkkelen for beste skandinavise kriminalroman. Han fikk også Rivertonprisen for beste norske kriminalroman, en utmerkelse han også fikk for Jo Nesbø Kniv.

Av alle hans utgivelser, er bøkene om Harry Hole de mest populære. Det er så langt utgitt 12 bøker i serien. Da hans siste roman “Kongeriket” kom ut i 2020, så handlet den ikke om Harry Hole, men bilmekanikeren Roy. Dette skuffet mange av leserne og salgstallene gikk ned, mange uttalte at de bare venter på neste bok om Harry Hole. I mellomtiden kan du høre Jo Nesbø Kniv lydbok gratis.

Lytt gratis