Jenta som ble igjen Lydbok

4.2/5

Författare: Jojo Moyes

Lydbok

Introduksjon

Jenta som ble igjen lydbok er et annet mesterverk av Jojo Moyes, forfatteren av Et helt halvt år, som tar deg med på en spennende reise. Vi blir kjent med to forskjellige kvinner, Liv Halston og Sophie Lefèvre, som bor i henholdsvis London og Paris.

Et maleri, kalt Jenta som ble igjen, er sentralt i denne historien, som spenner over flere år. Maleriets historie og betydning, og ikke minst verdien av dette kunstverket i senere tid, får konsekvenser for begge kvinnene.

Jenta som ble igjen lydbok gratis forteller historien om to ulike, unge kvinner fra forskjellige tidsepoker. Et helt århundre skiller disse to unge kvinnene, som likevel forenes i sin tro på kjærligheten og deres egen, personlige indre styrke.

Handling: Jenta som ble igjen

Handlingen i Jenta som ble igjen starter i Paris, under første verdenskrig. Her blir vi kjent med Sophie Lefèvre, som er ansvarlig for å holde familien hennes trygg, mens hennes kjære ektemann, Édouard, kjemper på fronten. Etterhvert skjer det som historiebøkene viser til, og tyskerne tar kontroll over byen deres.

Som om det ikke var nok at de tok kontroll over byen hun bor i, blir Sophie også tvunget til å servere dem mat hver eneste kveld i restauranten i hotellet sitt. Ting blir ikke bedre når den nye kommandanten ankommer i Jenta som ble igjen lydbok. Med en gang han ser det vakre maleriet Édouard har malt av Sophie, blir han besatt av portrettet og Sophie.

Nesten et helt århundre senere i London befinner vi oss igjen i maleriets nærvær, i Jenta som ble igjen. Portrettet av Sophie henger nå i hjemmet til Liv Halston. Det var en bryllupsgave fra hennes unge ektemann før han uventet døde, og er det kjæreste hun eier. Hun har ikke rundet 30 år, og var heldig nok til å finne den hun ville dele livet med, før han be revet bort.

Politimannen Paul blir ut av det blå en del av Livs liv, og hun er optimistisk med tanke på fremtiden igjen. Men er Paul den han utgir seg for å være? Etterhvert fører en tilfeldighet til at portrettets virkelige verdi avsløres. En kamp over maleriets trøblete historie tar fatt, og livet til Liv snus opp ned igjen i Jenta som ble igjen lydbok gratis.

Hvorfor er maleriet så verdifullt for andre enn Liv, som desperat vil holde på alle minnene hun har om sin avdøde ektemann, og hvorfor er Paul interessert i å vite mer om det? Svarene finner du i Jenta som ble igjen lydbok gratis.

Om forfatteren: Jojo Moyes

Jojo Moyes er en engelsk journalist og forfatter født 1969 i England. Bøkene hennes inkluderer blant annet Et helt halvt år, Over horisonten og Jenta som ble igjen. Bøkene hennes har blitt oversatt til nesten 50 forskjellige språk, har toppet salgslister i tolv ulike land og har nesten solgt 40 millioner eksemplarer.

Etter en tøff start på karrieren som forfatter, løsnet det etterhvert for Moyes, som i dag er verdenskjent og særdeles suksessfull. Hennes største suksess, Et helt halvt år, har også blitt laget film av, og filmrettighetene til flere andre av hennes bøker har også blitt solgt.

Forlaget hennes da hun skrev Et helt halvt år takket nei til rettighetene, og hun solgte den derfor til et annet forlag, og boken har så langt solgt rundt 14 millioner eksemplarer.

Lytt gratis