Jegerånden Lydbok

5/5

Författare: Eirik Kristoffersen

Lydbok

Introduksjon

Jegerånden: å lede i fred, krise og krig er en bok fra Norges forsvarssjef Erik Kristoffersen. Gjennom boken blir vi bedre kjent med Kristoffersen, som åpner opp om ikke bare sitt eget liv, men også gir leseren eller lytteren innblikk i hans familiehistorie.

I Jegerånden lydbok hører vi mer om forfatterens karriere i forsvaret, som inkluderer aktiv tjeneste i Afghanistan under krigen, hvor han opparbeidet seg kamperfaring, som betyr at han er den første forsvarssjefen i landet som har aktiv tjenesteerfaring i krig i dette århundret.

Jegerånden lydbok gratis er en bok som omhandler en rekke ulike temaer, inkludert forfatterens egen erfaring innen ledelse, og hvordan man best motiverer mennesker som befinner seg i veldig utfordrende situasjoner og miljøer, og hvordan man best får dem til å jobbe sammen.

Handling: Jegerånden

I Jegerånden blir vi bedre kjent med det som i dag er Norges forsvarssjef, forfatter Erik Kristoffersen. Vi blir bedre kjent med mannen bak uniformen, som har mottatt flere av Norges mest prestisjefylte utmerkelser for sitt bidrag til det norske forsvaret i løpet av sin karriere, siden han ble en del av forsvaret i 1988. Reisen fra kadett til firestjerners general har vært lang og innholdsrik, som vi får høre gjennom denne fortellingen.

Gjennom Jegerånden lydbok hører vi om forfatterens egne erfaringer i det norske forsvaret, som har vært en svært stor del av ikke bare hans eget liv, men hele hans families liv, i en årrekke. Hvilke erfaringer som har hatt størst innvirkning på generalen gjennom både oppveksten og karrieren, og de lærdommene han tar med seg fra denne tiden, deler han med lytteren og leseren i boken.

Jegerånden lydbok gratis er innom en rekke ulike temaer, og kommer særlig med en rekke råd og historier innen lederskap, og hvordan Kristoffersen selv tilnærmer seg rollen som leder i de ulike stillingene han har hatt i løpet av karrieren. I boken forteller forfatteren om hvordan han aldri har oppnådd noe på egenhånd i livet, siden samarbeid med andre er det som gir best resultater.

Videre i Jegerånden blir vi bedre kjent med den avdelingen av det norske forsvaret som i størst grad ikke normalt sett deles med offentligheten, nemlig FSK, Forsvarets spesialkommando. Dette er en avdeling som består av omtrent 100 personer, og som Kristoffersen har ledet i flere år. Jegerånden lydbok er en bok om både ledelse, holdninger og samspill.

Om forfatteren: Erik Kristoffersen

Erik Kristoffersen er en norsk general og forfatter født 1969 i Bjerkvik. Kristoffersen er utdannet i Forsvaret, hvor han har vær aktiv helt siden 1988. Han er i dag Norges forsvarssjef, en stilling han tok over i 2020. Erik Kristoffersen publiserte i 2020 boken Jegerånden, som han skrev sammen med forfatter Malin Stenønes.

Kristoffersen er har mottatt en rekke prestisjefylte utmerkelser gjennom sin karriere i forsvaret. Noen av disse inkluderer Krigskorset med sverd, Forsvarets hederskors, NATO medaljen, Forsvarets innsatsmedalje med rosett, Forsvarsmedaljen med stjerne og Heimevernets fortjenestemedalje, i tillegg til en rekke andre utmerkelser. Han har også vært aktiv i krigen i Afghanistan, hvor han har opparbeidet seg kamperfaring.

Lytt gratis