Jeg vet hvor du bor Lydbok

4.2/5

Författare: Unni Lindell

Lydbok

Introduksjon

Jeg vet hvor du bor er den første boken i den nye serien fra Norges krimdronning Unni Lindell hvor Marian Dahle har hovedrollen. I denne boken blir leseren derfor bedre kjent med den talentfulle, om noe trøblete, Marian Dahle. Hun jobber som betjent i politiet, og har slitt med egen helse nylig.

I Jeg vet hvor du bor lydbok får Dahle ansvar for en ny cold case sak fra hele femten år siden. Saken får hun fra ingen ringere enn Cato Isaksen, som har hatt hovedrollen i Lindells tidligere bøker. Den 15 år gamle saken fører til at fortiden og nåtiden møtes, uten at noen er klar over det med det første.

Dahle befinner seg plutselig i fare i denne spenningsfylte thrilleren, og saken er svært vanskelig å nøste opp i Jeg vet hvor du bor lydbok gratis.

Handling: Jeg vet hvor du bor

I Jeg vet hvor du bor blir vi bedre kjent med politibetjent Marian Dahle. Hun får ansvaret med å gjenoppta en såkalt cold case, en uløst sak fra 15 år siden. Saken dreier seg om en seks år gammel jente, Thona, som forsvant uten spor i Oslo en dag. Det er flere grunner til at saken aldri har blitt løst, noe Marian Dahle snart vil finne utav selv.

Gjennom Jeg vet hvor du bor lydbok hører vi også om Marian Dahles personlige problemer, som har holdt henne borte fra jobb i lang tid. Hun sliter med senskader fra en tidligere sak, både fysisk og psykisk, og bor på Frogner sammen med boxeren Birka. I tillegg står hun overfor en ny utfordring i hjemmet, når en hær av maur bestemmer seg for å flytte inn i hennes nye hjem.

I Jeg vet hvor du bor lydbok gratis blir det fort tydelig at noen forfølger Marian Dahle, og hun føler seg ikke trygg noe sted. Forfølgelsen skylder hun på hennes nye sak hvor Thona forsvant for 15 år siden, som betyr at hun er på rett spor. Det fører til at fortiden og nåtiden møtes i denne historien.

Det foregår en rekke grusomme og bestialske ting i Jeg vet hvor du bor. Leseren eller lytteren vil bli introdusert til tronen, en innretning som vil sende frysninger ned ryggen til de som blir kjent med den. Marian Dahle skjønner etterhvert at hun befinner seg i svært stor fare i Jeg vet hvor du bor lydbok, samtidig som stadig flere sadistiske hendelser tar sted.

Om forfatteren: Unni Lindell

Unni Lindell er en norsk forfatter født 1957 i Oslo. Lindell jobbet som journalist i flere år før hun bestemte seg for å satse som forfatter, og har siden etablert seg som Norges ubestridte krimdronning i flere år. Hun debuterte med boken Den grønne dagen i 1986, og har siden publisert en rekke bøker for både barn, ungdom og voksne, i tillegg til dikt samlinger.

Lindell er best kjent som krimforfatter, og har skrevet flere populære serier og frittstående bøker. En av hennes mest kjente verk er den omfattende serien om Cato Isaksen, som består av 10 bøker. Senere har hun startet en ny serie om Marian Dahle med boken Jeg vet hvor du bor i 2016, som foreløpig har fått en oppfølger. Hun har vunnet flere prestisjefylte priser, og har blant annet vunnet Rivertonprisen to ganger.

Lytt gratis