Jeg tenker nok du skjønner det sjøl Lydbok

4.5/5

Författare: Jon Gangdal

Lydbok

Introduksjon

Jeg tenker nok du skjønner det sjøl er en bok som retter kritikk mot både skole, helsevesenet og politiet. Det er en bok som forteller historien om hvordan 8 år gamle Christoffer Kihle Gjerstad ble mishandlet til døde, uten at noen grep inn i forveien, til tross for de mange faresignalene som helt klart var der.

Gjennom Jeg tenker nok du skjønner det sjøl lydbok hører vi hvordan en glad gutt over natten forandrer seg når foreldrene skiller seg flytter fra hverandre. Det tar ikke lang tid før sinnet i den lille gutten vokser frem, og han blir vanskelig å kontrollere. Etterhvert flytter en ny mann inn med moren, og tar fysisk kontroll over Christoffer.

Christoffer dukket ofte opp med blåmerker og tegn etter mishandling, likevel grep ingen inn før det var for sent. Hvordan dette skjedde hører du i Jeg tenker nok du skjønner det sjøl lydbok gratis.

Handling: Jeg tenker nok du skjønner det sjøl

I Jeg tenker nok du skjønner det sjøl hører vi historien om Christoffer Kihle Gjerstad, som ikke ble mer enn 8 år gammel. Christoffer var i ung alder en veldig blid og glad gutt, som oppførte seg veldig bra. Alt dette forandret seg når han var 4 år gammel, og foreldrene hans flyttet fra hverandre. Over natten voks det frem et sinne i Christoffer de ikke hadde sett før.

Christoffer ble vanskelig å kontrollere, kastet ting i veggen og var voldelig etter at foreldrene ble skilt. Det var bare hos besteforeldrene han var den blide gutten de kjente fra før, som vi hører i Jeg tenker nok du skjønner det sjøl lydbok. Vondt ble til verre når Christoffers mor senere finner seg en ny mann, som flytter inn sammen med henne og Christoffer, og etterhvert blir stefar til den lille gutten.

Jeg tenker nok du skjønner det sjøl lydbok gratis forteller videre hvordan Christoffer ble diagnostisert med ADHD, som blir unnskyldningen som blir brukt til å forklare hans atferd. På samme tid har stefaren tatt kontroll over Christoffer, og prøver å kontrollere den lille gutten. Stadig flere blåmerker dukker etterhvert opp på Christoffers kropp, noe mormor legger merke til. Når de spør Christoffer hva som har skjedd sier han bare Jeg tenker nok du skjønner det sjøl.

Hverken skolen, helsevesenet eller politiet mistenker på noe tidspunkt at gutten blir mishandlet, men skylder på selvskading. Etterhvert blir mishandlingen så grov at Christoffer mister livet i prosessen, og det tar hele 4 år før stefaren blir straffet for det. Historien om hva som skjedde hører du i Jeg tenker nok du skjønner det sjøl lydbok.

Om forfatteren: Jon Gangdal

Jon Gangdal er en norsk forfatter og journalist født 1954. I tillegg til å ha jobbet som journalist i en årrekke, både for TV2 og Dagbladet, er han også en kjent og merittert fjellklatrer. Gangdal har besteget flere av verdens høyeste fjell, inkludert Mount Everest, og har også vært ekspedisjonsleder ved flere anledninger.

Som forfatter debuterte Gangdal i 1987 med boka Klatring – håndbok i fjellsport, og har senere publisert en rekke ulike bøker, inkludert boken Jeg tenker nok du skjønner det sjøl – historien om Christoffer.

Gangdal er også en respektert foredragsholder, som også holder ulike kurs både innen næringslivet og privatpersoner, mye basert på hans erfaring fra hans mange ekspedisjoner rundt omkring i verden.

Lytt gratis