Jeg lever et liv som ligner deres Lydbok

4.6/5

Författare: Jan Grue

Lydbok

Introduksjon

Jeg lever et liv som ligner deres er en kritikerrost bok fra forfatter Jan Grue, hvor forfatteren åpner opp om utfordringer i livet for de som sliter med nedsatt funksjonsevne som forfatteren selv gjør. Livet med en sjelden kronisk muskelsykdom har ført til at Grue alltid har måtte jobbe ekstra hardt for å oppnå sine drømmer.

I Jeg lever et liv som ligner deres lydbok hører vi blant annet om livet som student i utlandet for en som sitter i rullestol, hvor ting sjeldent er tilrettelagt for hans behov. Videre forteller forfatteren om livet som ektemann og familiefar, som også er full av utfordringer.

Gjennom Jeg lever et liv som ligner deres lydbok gratis gir forfatter og rullestolbruker Grue et åpent og ærlig innblikk i hans egen hverdag, som hans kamp for rettighetene til de som trenger litt ekstra hjelp eller tilretteleggelse i samfunnet.

Handling: Jeg lever et liv som ligner deres

I Jeg lever et liv som ligner deres møter vi Jan Grue, som her åpner opp om sitt eget liv, og deler sine erfaringer så langt i livet med sine lesere og lyttere. Han er en svært høyt utdannet lingvist i tillegg til å være en anerkjent og prisvinnende forfatter, og ikke minst professor ved Universitetet i Oslo. I denne selvbiografiske boken letter han på sløret om sitt eget liv, og de utfordringene han har møtt på.

Jeg lever et liv som ligner deres lydbok forteller historien om hvordan Jan Grue kom seg gjennom oppveksten og studietiden med en kronisk muskel sykdom han ble diagnostisert med da han kun var tre år gammel. I boken tar han opp en rekke ulike temaer knyttet til livet med ekstra utfordringer og hindringer i hverdagen, og hans egen kamp for å innse at han likevel kunne oppnå sine mål og drømmer.

Gjennom Jeg lever et liv som ligner deres lydbok gratis skriver han om alt han ønsket seg, og hvordan han etterhvert skaffet seg det. Han forstod etterhvert i hans evige kamp for å bli et menneske at han allerede var et fullverdig menneske. I boken forteller han om både egen barndom, oppvekst, studietid i både Norge og utlandet, i tillegg til sitt nåværende liv som far, ektemann og professor ved Universitetet i Oslo.

Jeg lever et liv som ligner deres er en historie om livet med begrensninger, og hvordan man likevel kan ha et normalt liv, fylt med alt man drømmer om. I tillegg til å skildre ulike utfordringer muskelsykdommen har gitt Grue, skildrer Jeg lever et liv som ligner deres lydbok også kjærlighet, sorg og tap.

Om forfatteren: Jan Grue

Jan Grue er en norsk forfatter født 1981 i Oslo. Grue er utdannet ved Universitetet i Oslo, og har i tillegg tilbrakt tid som student i utlandet, både i St. Petersburg, Amsterdam og Berkeley. Han er utdannet innen språkvitenskap, og er dermed en kvalifisert lingvist, og jobber i dag som professor ved Universitetet i Oslo, hvor han forsker på en rekke ulike ting.

Som forfatter debuterte Grue i 2010 med boken Alt under kontroll, og har siden publisert en rekke andre bøker, inkludert Jeg lever et liv som ligner deres. Han har mottatt mye ros for sitt forfatterskap, blant annet gjennom nominasjoner til priser som Nordisk råds litteraturpris, og har også vunnet både Kritikerprisen, Årets Osloborger og Fritt Ords Pris.

Lytt gratis