Jeg heter Michael og er alkoholiker Lydbok

4.5/5

Författare: Michael Andreassen

Lydbok

Introduksjon

Jeg heter Michael og er alkoholiker er en bok fra radiovert Michael Andreassen. Gjennom boken åpner Andreassen opp om livet som tidligere alkoholiker. Han forteller om hvordan han først ble introdusert til ulike rusmidler, og hvordan det i større og større grad tok over livet hans.

Senere i Jeg heter Michael og er alkoholiker lydbok forteller han også om hvordan han etterhvert startet kampen for å komme seg ut av avhengigheten. Kampen for å etterhvert bli tørrlagt tok lang tid for den kjente programlederen, en kamp som var full av ulike utfordringer, inkludert egen familie.

Gjennom Jeg heter Michael og er alkoholiker lydbok gratis hører vi om hvordan forfatteren mistet all kontroll i kampen mot avhengigheten, hvordan dette påvirket jobb, familie og alt annet i livet.

Handling: Jeg heter Michael og er alkoholiker

Jeg heter Michael og er alkoholiker er en historie om hvordan den kjente programlederen Michael Andreassen gikk fra å ha et normalt, uskyldig forhold til alkoholen, til å miste all kontroll. Boken er skrevet fire år etter Andreassen ble tørrlagt, og endelig tok tilbake kontrollen over sitt eget liv og sin egen hverdag. Boken er full av ulike historier fra tiden som alkoholiker, og i hvilken grad misbruket påvirket hverdagen hans.

I Jeg heter Michael og er alkoholiker lydbok hører vi først om hvordan Andreassen som ungdom, i likhet med de fleste andre ungdommer i Norge, ble introdusert til ulike rusmidler, inkludert alkohol. De fleste ungdommer og mennesker generelt eksperimenter med ting som alkohol i ungdommen. Likevel er det ikke alle som blir avhengig av de ulike rusmidlene, og mister kontrollen over sin egen hverdag på samme vis som Andreassen gjorde.

Jeg heter Michael og er alkoholiker lydbok gratis gir derfor leseren innsikt i hvor enkelt man kan bli avhengig av rusmidler man bruker, og hvor stor effekt dette kan ha på livet. Etterhvert tar avhengigheten større og større plass i hverdagen, og fører til at alle deler av livet blir påvirket. I boken hører vi eksempelvis om hvordan Andreassen ofte var påvirket på jobb, og blant annet intervjuet statsminister Jens Stoltenberg mens han fremdeles var full.

Videre i Jeg heter Michael og er alkoholiker hører vi også om hvordan alkoholkonsumet fører til ting som fyllekjøring og økonomiske problemer og selvmordsforsøk. En av de sterkeste delene av boken er når forfatteren forteller om hvordan alkoholen påvirket hans evne til å være en god far.

Jeg heter Michael og er alkoholiker lydbok forteller historien om hvordan hverdagen til de som sliter med rus, og de som står nærmest dem, ofte er.

Om forfatteren: Michael Andreassen

Michael Andreassen er en norsk radiovert, journalist og forfatter født 1972. Andreassen er best kjent i Norge gjennom sin jobb som programleder på radio. Han startet karrieren sin innen radio allerede i 1986, da han fremdeles bare var en tenåring, da han fikk jobb i Radio Fakta Drammen, hvor han er født og oppvokst.

Det var først når Andreassen fikk jobb i P4 karrieren hans skjøt fart, og det var her han fort ble kjent over hele landet med flere ulike sendinger og programmer han var ansvarlig for. Andreassen er også en tidligere alkoholiker, og har i flere år vært åpen om dette. Som forfatter debuterte han i 2016 med boken Jeg heter Michael og er alkoholiker, hvor han åpner opp om livet som alkoholiker.

Lytt gratis