Jeg foreslår at vi våkner Lydbok

2.7/5

Författare: Beate Grimsrud

Lydbok

Introduksjon

Jeg foreslår at vi våkner ble utgitt av Beate Grimsrud i 2020. Den gikk rett til topps rett etter utgivelse og havnet fort på bestselgerlistene. Anmeldelsene fulgte fort etter og var svært gode, med mange terningkast 6 fra nettaviser og bokelskere. Nå kan du også lytte til Jeg foreslår at vi våkner lydbok.

I tillegg til å havne på bestselgerlisten og god respons fra lesere, fikk også Beate Grimsrud Brageprisen for Jeg foreslår at vi våkner. Boken blir omtalt som en av de mest underholdene, sprekeste og rareste norske bøkene på svært lenge. Selv om boken handler om en sykdomshistorie, så balanserer den også veldig godt mellom flere realiteter.

Forfatteren klarer å løfte en forferdelig historie til å bli en ekstremt underholdene og vakker bok. Nå kan du lytte til Jeg foreslår at vi våkner lydbok gratis.

Jeg foreslår at vi våkner: Handling

Jeg foreslår at vi våkner lydbok handler om en sykdomshistorie i starten, men blir etter hvert løftet opp og blir så mye mer enn bare det. Historien balanserer elegant mellom drømmer, eventyr, politikk, vennskap, vanskelige mødre, kjærlighet og mareritt i våken tilstand.

Hovedpersonen er Vilde Berg, som mottar en hvit konvolutt som kommer til å snu livet hennes på hodet. Her ligger nemlig beskjeden om at hun har blitt alvorlig syk. Vilde har alltid vært en nysgjerrig sjel ute etter gode svar. Hun har aldri tatt noe for gitt og virkelig prøvd å sette seg inn i hvordan ting fungerer. Når hun da møter beskjeden om at hennes eget liv fort kan ta en slutt, hva slags spørsmål stiller man da?

Skal hun fortsette å kjempe for livet i sykehuset fullt av en flokk med personer i hvite frakker eller skal hun skynde seg og bruke tiden godt på fine opplevelse med venner og familie før alt er over? Hun står overfor et dilemma, for hun vil veldig gjerne leve. Men vil hun at den siste tiden skal tilbringes på sykehuset?

Forfatteren klarer å ta en sterk livsendring og lage en underholdene historie med sin særegne humor og energi. Jeg foreslår at vi våkner lydbok er en fin måte å høre på denne historien. Det å høre på denne type bøker, gjør historien så mye sterkere og mer underholdene. Nå kan du lytte til Jeg foreslår at vi våkner lydbok gratis.

Om forfatteren: Beate Grimsrud

Beate Grimsrud var en norsk forfatter, dramatiker og regissør. Hun ble bare 57 år gammel da hun døde i 2020 av sykdom. Hennes siste utgivelse var boken Jeg foreslår at vi våkner, som handler nettopp om dette sykdomsforløpet. Beate Grimsrud var en veldig dyktig forfatter og ble omtalt som et årvåkent intellekt.

Hun debuterte i 1990 og har siden utgitt mange noveller og romaner som har havnet på bestselgerlisten. Hun har også mottatt mange priser for hennes suverene arbeid for litteratur. Hun var bosatt i Sverige og tilbrakte mye av livet der, dessuten skrev hun sine bøker både på norsk og svensk.

Lytt gratis