Jeg dro ned til bror Lydbok

4.1/5

Författare: Karin Smirnoff

Lydbok

Introduksjon

Jeg dro ned til bror er den prisbelønte forfatteren Karin Smirnoff sin debut, og første bok i trilogien om Jana Kippo. I boken blir vi kjent med Jana Kippo. Jana er på vei hjem for å besøke sin tvillingbror, omtalt som Bror, som fremdeles bor i det lille huset de voks opp sammen i, helt nord i Sverige.

Moren deres nærmer seg døden med stormskritt der hun ligger på sykehjemmet i Jeg dro ned til bror lydbok, og faren er allerede død. Bror er fast bestemt på å drikke seg selv ihjel, plaget av en trøblete oppvekst, noe også Jana er.

Jeg dro ned til bror lydbok gratis takler tema som mørke, vold, mishandling, kjærlighet og det å godta fortiden. Boken er en historie om tilgivelse, og det å komme hjem uten å ha et hjem.

Handling: Jeg dro ned til bror

I Jeg dro ned til bror blir vi kjent med Jana Kippo. Hun er på vei hjem til Smålanger i den nordlige, landlige delen av Sverige. Her er hun på vei hjem til barndomshjemmet sitt for å besøke Bror, som er alkoholiker. Jana og hennes tvillingbror, omtalt som Bror i boken, både av Jana og alle andre, hadde en tøff oppvekst sammen, noe som kommer tydelig frem gjennom boken.

Faren til de to rødhårete, bleke tvillingene er død, og moren befinner seg på aldershjem hvor hun er avhengig av pleie. Jeg dro ned til bror lydbok gir fra første stund små hint mot hva som har skjedd innad i familien gjennom oppveksten, en oppvekst full av mørke for både Jana og Bror. Det er nettopp derfor hun har besluttet å reise hjem igjen, for å konfrontere dette mørket.

I Jeg dro ned til bror lydbok gratis bestemmer Jana seg for å ikke bare besøke Bror og barndomshjemmet, men også for å flytte inn i huset de deler en mørk og trøblete oppvekst sammen. Hun finner seg en lokal mann hun kan tilbringe litt tid sammen med. Jana skaffer seg også etterhvert en jobb som pleier for de eldre i samfunnet, for å ta seg av de eldre og døende hvor de bor.

I Jeg dro ned til bror hører vi etterhvert at både Jana og resten av samfunnet hvor de bor har flere hemmeligheter de holder skjult fra hverandre. Noen av disse hemmelighetene er svært mørke, hvor man ofte ikke vet om en person har tatt sitt eget liv eller om de har blitt drept, i et samfunn hvor sjalusi og hevn er vanlig. Hvordan Jana finner seg til rette får du høre i Jeg dro ned til bror lydbok.

Om forfatteren: Karin Smirnoff

Karin Smirnoff er en svensk forfatter født 1964 i Umeå. Smirnoff er født i Umeå, men har i løpet av livet flyttet flere ganger og har bodd både i Skåne og Paris, og er i dag bosatt i Stockholm. Hun har hatt flere ulike jobber, og har blant annet drevet eget gatekjøkken og jobbet som journalist. Hun har også drevet firmaet Componenta Wood AB siden 2013.

Smirnoff debuterte i 2018 med boken Jeg dro ned til bror, som ble nominert til Augustpriset, og er første bok i Jana Kippo trilogien. Rettighetene til bøkene har blitt solgt til flere land, og har blitt oversatt til flere ulike språk. Smirnoff har vunnet flere priser, inkludert Svenska Dagbladets litteraturpris, Ivar Lo pris og Sveriges Radios novellpris.

Lytt gratis