Jakthundene Lydbok

4.6/5

Författare: Jørn Lier Horst

Lydbok

Introduksjon

Jakthundene er den 8 boken i serien om førstebetjent William Wisting. Serien er skrevet av en av Norges aller fremste krimforfattere Jørn Lier Horst, og er oversatt til en rekke andre språk.

I Jakthundene lydbok kommer førstebetjent William Wisting selv i søkelyset, og ender opp både suspendert fra jobben sin og som mistenkt når en gammel sak han var involvert i flere år tidligere blir gjenåpnet. Wisting mistenkes for å ha kommet med falske bevis da han selv etterforsket saken.

Etterhvert tar saken enda en uventet vending i Jakthundene lydbok gratis, og den 17 år gamle drapssaken får flere ofre. William Wisting står derfor overfor en svært utfordrende sak, hvor han selv blir jaktet av andre mennesker.

Handling: Jakthundene

I Jakthundene blir det igjen gjensyn med den aldrende politibetjenten William Wisting. Denne gangen er det en gammel sak fra fortiden som kommer tilbake for å hjemsøke førstebetjenten. For 17 år siden forsvant en ung kvinne sporløst, før hun etterhvert ble funnet drept. Det tok ikke lang tid før den mistenkte drapsmannen ble funnet, og senere dømt for drapet, takket være bevis fra åstedet. Politiet slo seg derfor til ro med at de hadde tatt den skyldige personen.

Nå, 17 år senere, viser det seg at sentrale bevis i saken hadde blitt plantet på åstedet. En av de som var del av etterforskningen var en yngre versjon av William Wisting, som derfor nå blir suspendert fra jobben, og er hovedmistenkt i saken i Jakthundene lydbok. Han vet selv at han er uskyldig i saken, selv om noen helt klart har plantet bevis, og er sikker på å bli renvasket.

Etterhvert innser han likevel at de allerede har bestemt seg for at han er skyldig, og at de ikke leter etter andre skyldige i saken, på samme vis som drapsetterforskningen 17 år tidligere ble avsluttet da politiet trodde de hadde funnet den skyldige. Wisting må derfor selv ta affære for å sørge for at han ikke blir feilaktig dømt i saken i Jakthundene lydbok gratis.

Wisting har altså gått fra å være den som leter etter skyldige mennesker til å bli utpekt som kriminell selv i Jakthundene. Samtidig som media fråtser i detaljene rundt den gamle drapssaken, blir det begått nye mord i Jakthundene lydbok, og Wisting må jobbe fort før enda flere mennesker dør.

Om forfatteren: Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er en norsk forfatter født 1970. Horst er utdannet politi, og har benyttet seg av bred erfaring innen det norske politiet i sitt litterære verk etter sin debut i 2004. Han har etter utgivelsen av den første boken i William Wisting serien skrevet totalt 15 bøker i serien om førstebetjent William Wisting, inkludert Jakthundene.

Serien har blitt oversatt til en rekke ulike språk, og solgt utenfor Norges grenser, og vært svært delaktig i å etablere Horst som en av Skandinavias fremste forfattere innen krimsjangeren. Han er også en av Norges fremste barnebokforfattere takket være CLUE serien og Detektivbyrå nr. 2 serien. Horst har vunnet en rekke priser, inkludert Bokhandlerprisen og Rivertonprisen.

Lytt gratis