Isola Lydbok

4.2/5

Författare: Katrine Engberg

Lydbok

Introduksjon

Isola er Katrine Engbergs femte bok i serien om de to danske kriminaletterforskerene Jeppe Kørner og Anette Werner, som etterhvert har blitt en verdenskjent suksess. Det blir selvsagt ikke bare gjensyn med Kørner og Werner, men også den nysgjerrige pensjonisten Esther de Laurenti, som alltid er klar til å involvere seg i saker og ting hun ikke har noe med å gjøre.

Historien i Isola lydbok skiller seg fra de tidligere bøkene om duoen Kørner og Werner, siden de to etterforskerne for tiden ikke jobber sammen. Kørner befinner seg på Bornholm, hvor han har tatt et avbrekk fra livet i København. Det er derfor opp til Werner å løse saken når et lik blir funnet i byen.

Gjennom Isola lydbok gratis blir de to etterforskerne gjenforent, sammen med Esther, når skumle ting begynner å skje på Bornholm, som setter en stopp for Kørners avslappende ferie han hadde planlagt.

Handling: Isola

Handlingen i den femte boken om de to danske etterforskerne Kørner og Werner er todelt, og foregår som vanlig i København, men også på Bornholm. Jeppe Kørner har bestemt seg for at han behøver et avbrekk i hverdagen som kriminal etterforsker i København. Siden kjærlighetslivet hans ikke gikk helt etter planen, bestemmer han seg for å søke tilflukt på Bornholm over vinteren i Isola.

Med Kørner borte, er det Anette Werner som har ansvaret med det nye mysteriet som tar sted i København i Isola lydbok. En dag finner noen et lik, bortgjemt i en koffert og nedgravd på en lekeplass i København. Anette Werner blir satt på saken, som viser seg å være svært utfordrende.

I Isola lydbok gratis blir vi også gjenforent med en annen gammel kjenning. Den alltid nysgjerrige Esther de Laurenti dukker selvsagt opp også denne gangen Også hun befinner seg for tiden på Bornholm, hvor hun er opptatt med å skrive en biografi om den kjente antropologen Margrethe Dybris, som selv har flere skjulte hemmeligheter. Denne gangen blir vi også kjent med en annen side av Esther, som for tiden føler seg veldig ensom.

Jeppe Kørner hjelper til ved et sagbruk på Bornholm, og blir etterhvert dratt inn i et mysterium fra fortiden. Dette fører etterhvert til flere uforutsette oppdagelser og avsløringer, og fortiden møter nåtiden i Isola.

Kørner blir gjenforent med både Werner og Esther tidligere enn han selv hadde planlagt. De må nå jobbe sammen for å forhindre at flere mord begås, og avsløre fortidens hemmeligheter på Bornholm i Isola lydbok.

Om forfatteren: Katrine Engberg

Katrine Engberg er en dansk forfatter født 1975 i København. Hun er kjent både i Danmark og flere andre land som tidligere danser, koreograf, regissør og skuespiller. Engberg debuterte i 2016 med boken Krokodillevokteren, som etterhvert ble svært godt mottatt blant både kritikere og lesere, og førte til flere prestisjefylte nominasjoner for boken.

Dette var første boken i serien om kriminal etterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner, som totalt består av 5 bøker foreløpig, inkludert den siste boken Isola. Engberg omtales i dag som Danmarks nye krimdronning, og det er knyttet store forventninger til hennes fremtidige bøker. Engberg bor for øyeblikket i Østebro sammen med sin ektemann og deres barn.

Lytt gratis