Insektgutten Lydbok

4/5

Författare: Jeffery Deaver

Lydbok

Introduksjon

Fra den bestselgende forfatteren Jeffery Deaver kommer tredje bok i serien om detektiv Lincoln Rhyme, Insektgutten lydbok. I denne boken står den anerkjente kriminalisten Lincoln Rhyme overfor den ultimate motpart, nemlig Amelia Sachs, hans egen brilliante lærling, som han selv har lært opp.

Rhyme og Sachs befinner seg i Nord Carolina når to unge jenter blir kidnappet, og dratt inn i sumpområdet av en mentalt forstyrret tenåring, kjent som Insektgutten i lokalmiljøet, siden han liker insekter. Gutten kjenner sumpen bedre enn noen andre, som gjør jakten på ham svært utfordrende.

Etterhvert nærmer Rhyme seg Insektgutten lydbok gratis, når noe uventet plutselig skjer. Hans egen venninne og medhjelper, Amelia Sachs, vender seg mot ham, når hun er uenig i hva som skjer i saken og hans analyse. Dermed står Rhyme overfor sin største utfordring hittil.

Handling: Insektgutten

I Insektgutten lydbok blir det gjensyn med detektiv Lincoln Rhyme, og hans medhjelper Amelia Sachs, i den tredje boken i serien om den talentfulle detektiven. Lincoln Rhyme har vært kvadriplegisk helt siden en bjelke knuste ryggmargen hans flere år tidligere. Han er desperat etter å forbedre sin egen tilstand, og reiser til Universitetet i Nord Carolina for å prøve en veldig risikabel og eksperimentell operasjon.

Rhyme og Sachs har bare så vidt ankommet Nord Carolina når de lokale myndighetene kommer og spør om hjelp fra den anerkjente detektiven i Insektgutten lydbok gratis. I løpet av tjuefire timer har den søvnige landsbyen Tanners Corner blitt utsatt for flere grusomme handlinger. En lokal tenåring har blitt drept og to unge kvinner har blitt kidnappet. Rhyme og Sachs er derfor deres beste håp om å finne dem igjen i live.

Den hovedmistenkte i saken er en mentalt forstyrret tenåring, kjent i lokalmiljøet som Insektgutten, et kallenavn han har fått takket være sin fascinasjon av insekt. Rhyme bestemmer seg for å hjelpe til, og vil gjøre sitt beste for å finne gutten før operasjonen sin. Med Rhyme sine overlegne analytiske ferdigheter og fantastiske rettsmedisinske erfaringer, kombinert med Sachs gode ferdigheter som detektiv, finner de snart den mistenkte.

Til og med Rhyme kan ikke forutse at Sachs vil være uenig i hans analyse, og at hennes heftighet vil føre til at hun ender opp i sumpen, hvor hun huser den mistenkte som Rhyme er sikker på er en kaldblodig morder. Rhymes står derfor overfor sin hittil største utfordring i Insektgutten lydbok, nemlig Sachs.

Rhymes har lært Sachs alt han vet, og hun vet dermed hvordan han tenker, idet de to vennene møter hverandre til en kamp for å se hvem som har rett i Insektgutten.

Om forfatteren: Jeffrey Deaver

Jeffrey Deaver er en amerikansk forfatter født 1950 i Illinois. Han er utdannet ved University of Missouri, hvor han har en bachelorgrad i journalisme, og er også utdannet jurist fra Fordham University. Han jobbet både som journalist og advokat før han etterhvert satset på en karriere innen litteratur som forfatter.

Han debuterte som forfatter i 1988, og har siden etablert seg som en av de fremste krimforfatterne i verden, og har publisert en rekke bøker. Mest kjent er han kanskje for serien om detektiven Lincoln Rhyme. Den første boken i denne serien ble publisert i 1997, og den seneste boken kom i 2021, og var den 15 i serien, som også inkluderer boken Insektgutten.

Deaver har vunnet en rekke prestisjefylte priser i løpet av sin karriere, inkludert Steel Dagger, Short Story Dagger, og har toppet bestselgerlister over hele verden.

Lytt gratis