I vargens tid Lydbok

4.7/5

Författare: George R.R. Martin

Lydbok

Introduksjon

I vargens tid er første bok i George R.R. Martins episke litterære verk En sang om is og ild, kjent som Game of Thrones takket være HBO’s storsatsing av å filmatisere det som en serie. Dette er første bok, hvor vi altså blir kjent med det som for flere er velkjente karakterer gjennom tv serien.

I vargens tid lydbok gir leseren en introduksjon og innsikt i Martins verden, Westeros. Her foregår det til enhver tid en maktkamp mellom De syv rikene for å kontrollere Jerntronen, som har kontroll over hele kongeriket.

Gjennom I vargens tid lydbok gratis blir vi kjent med lord Eddard Stark som bor i og kontrollerer Vinterfell. Han blir innkalt av sin gode venn, kong Robert Baratheon, til å tjene ved hans side, når spillet om tronen settes i gang, og ting ikke går som planlagt.

Handling: I vargens tid

I vargens tid blir vi introdusert til Westeros, og rikets kompliserte historie, plaget av forræderi, krig og ikke minst kjærlighet. De syv rikene er for tiden samlet under kong Robert Baratheons ledelse, selv om de helt klart er splittelser innad i riket. Lord Eddard Stark kjempet ved Robert Baratherons side da de forente og tok over Jerntronen, men har siden regjert over den nordlige delen av riket fra sitt hjem i Vinterfell.

I vargens tid lydbok får vi høre om hvordan kongen reiser nordover på besøk til Eddard Stark, sammen med familien sin, inkludert hans kone Cersei Lannister og deres barn, i tillegg til hennes bror Jamie Lannister, som tjener ved kongens side som kongens hånd. Barna til de to familiene blir kjent med hverandre, og ikke alt går som planlagt, mye takket være kongens eldste sønn, Joffrey Baratheon.

Etterhvert reiser kongen og hans følge sørover, og et uhell skjer da Eddards sønn Bran faller ut av et vindu og havner i koma, da han kanskje ble vitne til noe han ikke burde ha sett I vargens tid lydbok gratis. Bakgrunnen for kongens besøk til Vinterfell var å lokke Eddard til å tjene som kongens hånd, noe han ikke er veldig begeistret for.

Eddard bestemmer seg likevel for å takke ja til jobben, og reiser motvillig sør til Kings Landing, for å tjene Jerntronen. Ting eskalerer etterhvert, og det blir klart at spillet om Jerntronen er underveis, med flere sjokkerende hendelser. Vi blir også bedre kjent med resten av De syv rikene underveis gjennom I vargens tid lydbok.

I vargens tid ender med en hendelse som sender sjokkbølger gjennom riket, og spillet om Jerntronen settes i høygir.

Om forfatteren: George R.R. Martin

George Raymond Richard Martin er en amerikansk forfatter født 1948. Han er verdens kjent for sin bokserie En sang om is og ild, som starter med boken I vargens tid. Han jobbet både som journalist og lærer før karrieren som forfatter tok av, og gav ham muligheten til å skrive på fulltid.

Bøkene i serien En sang om is og ild har solgt nesten 100 millioner eksemplar, og er oversatt til 47 ulike språk. Tv serien basert på bøkene er en historiens mest sette tv serier.

Martin har vunnet utallige priser over årene, en liste som inkluderer hans første pris i 1975, Hugo Award for Best Novella for sin bok A Song for Lya. Videre har han vunnet flere Locus og Hugo priser, og er også innført i New Jersey Hall of Fame, og har en Honorary Doctorate fra Northwestern University.

Lytt gratis