I tyvenes tid Lydbok

4/5

Författare: Odd Harald Hauge

Lydbok

Introduksjon

I tyvenes tid er det som kan kalles en finans thriller, fra forfatter Odd Harald Hauge. Her blir vi dratt med inn i finansverdenen, hvor vi møter Lars Lande og hans gode venn Anders Alme. De to kompisene står overfor tidenes kupp, i en historie hvor makt, begjær og penger står i sentrum.

Boken er inspirert av ekte hendelser og ekte personer fra Norges finansverden, og har blitt sagt å være en troverdig beskrivelse av hva som faktisk foregår innad i det norske finansmiljøet av personer som har lest boken. I tyvenes tid lydbok er derfor et godt innblikk i hva som skjer i denne delen av Norge, som de færreste har innblikk til.

Gjennom I tyvenes tid lydbok gratis blir vi vitne til hvor mye Lars Lande og Anders Alme, sammen med flere andre, er villige til å risikere i jakten på rikdom og makt.

Handling: I tyvenes tid

I tyvenes tid møter vi kameratene Lars Lande og Anders Alme. Lars er finans journalist, og Anders er megler. De står overfor det de er sikre på er sitt livs sjanse til å sikre seg økonomisk for fremtiden, i deres livs kupp. De legger planer om et svært privat kupp i oljefondet sammen. Dette er selvsagt et farlig spill, hvor de ikke er alene om å jakte rikdom og makt i finansverdenen.

Gjennom I tyvenes tid lydbok får vi sett hvor langt de to kameratene Lars og Anders er villige til å strekke seg i jakten, hvor man ofte blir blendet av grådighet, og ikke alltid ser ting helt klart. De utsettes begge for fare gjennom boken, som tar dem med til flere ulike land, inkludert Russland, hvor de ender opp i trøbbel.

Gjennom I tyvenes tid lydbok gratis tar forfatter Odd Harald Hauge et oppgjør med både media og politiet, i en historie som i svært stor grad er inspirert av virkelige personer og hendelser. Han skildrer dagens finansmiljø i Norge, hvor han også benytter muligheten for å skildre flere av Norges rikeste og mest kjente mennesker, i form av karakterer i boken som helt klart er inspirert av dem.

Eksempler på disse personene er Petter Stordalen, Kjell Inge Røkke og John Fredriksen. I tillegg til dem skildrer han også flere kvinner som beveger seg i finansmiljøet, som ofte ikke kommer godt fra det gjennom I tyvenes tid. I boken får dermed leseren eller lytteren et veldig realistisk innblikk i den norske finansverdenen, hvor forfatteren har god erfaring.

Senere i boken får en bursdagsfeiring med privatfly en prislapp på 30 millioner kroner. Dette er også basert på hendelser innad i det norske finansmiljøet, som vi får høre om I tyvenes tid lydbok. 

Om forfatteren: Odd Harald Hauge

Odd Harald Hauge er en norsk journalist, økonom og forfatter født 1956. Hauge er kjent som en av grunnleggerne av Nettavisen i 1996 sammen med Stig Eide Sivertsen og Knut Ivar Skeid, hvor han jobbet som redaktør av avisen i flere år. Tidligere har han også jobbet for både Kapital og Aftenposten i en rekke ulike roller, inkludert redaktør og journalist.

Som forfatter debuterte Odd Harald Hauge i 1991 med boken John Fredriksen: en uautorisert biografi. Senere har han publisert en rekke andre bøker, både sakprosa og romaner, inkludert I tyvenes tid.

Hauge er også kjent for sin interesse for friluftsliv, og gikk i 1994 til Sydpolen, en opplevelse han skrev om i boken Cato mot Sydpolen.

Lytt gratis