I samme seng Lydbok

4.5/5

Författare: Beth O’Leary

Lydbok

Introduksjon

I samme seng er forfatter Beth O’Leary sin debut bok, som tok verden med storm da den ble publisert i 2019. Boken er en unik historie om to fremmede mennesker som bor i samme leilighet, i samme seng, men som aldri har møtt hverandre.

Av ulike grunner bestemmer Tiffy og Leon seg for å dele både leilighet og seng gjennom I samme seng lydbok, siden de har veldig ulike jobber, og ikke har behov for sengen samtidig. Dette fører naturligvis til en rekke spørsmål fra både venner og andre bekjente, i tillegg til romantiske partnere.

Gjennom I samme seng lydbok gratis kommuniserer de to ved å skrive post it lapper de legger igjen i leiligheten. Etterhvert blir det mer og mer kommunikasjon mellom de to, ikke bare angående ting som har med selve bo situasjonen å gjøre.

Handling: I samme seng

Tiffany er lei av forholdet sitt med sin av og på kjæreste som gjør henne litt gal. Alt i forholdet som ikke fungerer er alltid hennes feil, noe kjæresten er veldig god til å påpeke og minner henne om bestandig. Hun bestemmer seg derfor for at hun må komme seg bort fra kjæresten, og flytter ut veldig raskt, selv om hun ikke har mye penger, og sliter først med å finne et sted å bo I samme seng.

Leon jobber nattevakt, og jobber mye. Han har egen leilighet han sjelden får tid til å benytte seg av, siden han bestandig er på jobb. Men han trenger penger, så han har ikke råd til å si nei til jobb. Leiligheten er veldig liten, som vi hører I samme seng lydbok. Likevel får han en dag en ide for å tjene mer penger, og bestemmer seg for å lete etter noen å dele leiligheten med når han ikke er der.

I samme seng lydbok gratis bestemmer derfor Tiffy seg for å flytte inn med Leon. Denne uvanlige avtalen betyr at de ikke bare deler leilighet, men også deler seng, siden de aldri vil være i leiligheten samtidig. De har aldri møtt, selv om de nå bor sammen, og kommuniserer gjennom post it lapper. Dette fører til sjalu følelser fra Leons bedre halvdel, i tillegg til fra Tiffy sin ekskjæreste som hun nettopp har kommet seg bort fra.

I samme seng er en historie hvor de romkameratene etterhvert blir bedre kjent med hverandre, til tross for avtalen de inngikk da de flyttet inn sammen. Etterhvert utvikler de et vennskapelig forhold, og blir svært godt kjent med hverandre gjennom I samme seng lydbok.

Om forfatteren: Beth O’Leary

Beth O’Leary er en engelsk forfatter født 1992. Hun er utdannet innen engelsk litteratur fra studietiden sin, før hun etterhvert to fatt på en karriere innen barnebok utgivelser. Hun jobbet i flere år for et forlag som spesialiserte seg på utgivelser av barnebøker. Samtidig som hun hadde en fulltidsjobb her, brukte O’Leary mye av fritiden sin på å skrive historier, og skrev hennes debutbok I samme seng på toget til og fra jobb.

Debuten var en stor suksess, og solgte fort over en halv million eksemplarer. Hun har senere publisert en rekke andre populære bøker, som har blitt oversatt til mer enn 30 ulike språk over hele verden.

Lytt gratis