I morgen var jeg alltid en løve Lydbok

4.8/5

Författare: Jo Nesbø

Lydbok

Introduksjon

I morgen var jeg alltid en løve er en selvbiografi skrevet av Arnhild Lauveng. Arnhild ble diagnostisert med schizofreni da hun var 17 år gammel. De neste ti årene av livet hennes var en kamp for å bli frisk, og boken tar for seg denne personlige og intime historien.

Etter at Arnhild overvant sykdommen sin bestemte hun seg for å utdanne seg til psykolog. I morgen var jeg alltid en løve lydbok, lest av Arnhild Lauveng selv, gir deg derfor en historie om hvordan det er å leve med psykiske problemer, sett fra øynene til en som både har slitt selv, og som i dag hjelper andre.

I morgen var jeg alltid en løve lydbok gratis gir et veldig åpent innblikk i hvordan det er å bli behandlet for en psykisk lidelse i det norske helsevesenet. Til tross for at hun i dag er utdannet psykolog er boken skrevet med et språk som gjør det mulig for de som ikke er eksperter på dette til å forstå hvordan det faktisk er.

Handling: I morgen var jeg alltid en løve

I morgen var jeg alltid en løve blir man kjent med Arnhild, som har schizofreni. I løpet av en 10 år lang periode er Arnhild gjennom flere forskjellige institusjoner for behandling, med mål om å en dag overkomme sykdommen.

Siden Arnhild i dag er en utdannet psykolog, med 10 års erfaring som pasient i det norske helsevesenet, er I morgen var jeg alltid en løve lydbok en veldig god bok for deg som er interessert i å lære mer om psykisk helse.

Psykisk helse og mentale problemer er noe som er vanskelig å forstå for de som ikke selv sliter med det, noe man får en bedre forståelse for gjennom I morgen var jeg alltid en løve lydbok. Siden man ikke kan se disse lidelsene på samme måte som ved fysiske skader, som for eksempel en brukket arm, kan det være svært vanskelig å forstå hvor krøplende det faktisk er for de som lider av det.

Gjennom I morgen var jeg alltid en løve får du et innblikk i hverdagen til de som sliter med problemer man normalt ikke snakker mye om i samfunnet generelt sett. Det er ofte vanskelig å sette ord på de følelsene og tankene man har når man sliter psykisk. Arnhild Lauveng tar deg gjennom noen av de tingene hun selv slet med i løpet av tiden som pasient under behandling.

Lauveng tar også et oppgjør med det norske helsevesenet i I morgen var jeg alltid en løve lydbok gratis. Som pasient, og senere psykolog, befinner hun seg i en unik posisjon til å vurdere behandlingen hun fikk, og i hvilken grad det var effektivt og forsvarlig.

Om forfatteren: Arnhild Lauveng

Arnhild Lauveng er en norsk psykolog født i 1972. Hun har i tillegg til I morgen var jeg alltid en løve, som ble utgitt i 2005, skrevet 10 andre bøker, både for barn og voksne. Hun fikk i 2017 doktorgrad i samfunnspsykologi.

Hun led av schizofrenia fra hun var 17, og ble behandlet for dette de neste 10 årene i det norske helsevesenet, før hun begynte å studere psykologi ved Universitet i Oslo.

Som utdannet psykolog handler de meste av det hun skriver om psykisk helse. Hun skriver mye om egne erfaringer som både pasient innen det norske helsevesenet, da hun selv ble behandlet for schizofreni, og andre temaer innen psykisk helse som psykolog.

Hun ble i 2004 tildelt Prisen til fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern, og fikk i 2008 Fritt Ords Honnør, i tillegg til Åpenhetsprisen i 2010.

Lytt gratis