I et hus i Alvdal Lydbok

4.1/5

Författare: Anne-Britt Harsem

Lydbok

Introduksjon

I et hus i Alvdal – Eldstesønnens historie lydbok er tredje bok i trilogien om Alvdal eller Gjerdrum saken. Alvdalsaken er en av Norgeshistoriens største overgrepssaker, og ble kjent da et pedofilt fellesskap ble avslørt i den lille kommunen i 2008.

I et hus i Alvdal tar for seg historien til ‘Kevin’, som er eldstesønnen i familien. Gjennom I et hus i Alvdal lydbok hører vi hvordan ‘Kevins’ oppvekst var, hvor han og søsknene gjentatte ganger ble utsatt for overgrep av flere ulike mennesker, inkludert deres egen mor.

I saken ble etterhvert flere personer, inkludert ‘Kevins’ mor dømt til flere års fengsel, som du vil høre om I et hus i Alvdal lydbok gratis. Hvordan både oppveksten til ‘Kevin’ var, og hvordan han opplevde selve saken, blir grundig belyst.

Handling: I et hus i Alvdal

I et hus i Alvdal er en vanskelig bok å lese, hvor man får innsikt i hvordan det var for ‘Kevin’ å vokse opp i et hjem hvor han, sammen med sine søsken, ble utsatt for gjentatte overgrep fra de som var ment å beskytte dem. Overgrepssaken i Gjerdrum og Alvdal er en av Norges verste overgrepssaker, hvor flere barn ble systematisk mishandlet over flere år.

Gjennom I et hus i Alvdal lydbok får vi høre hvordan det var for ‘Kevin’ å vokse opp med mishandling og overgrep. ‘Kevin’ støttet i alle år moren sin, som han fremdeles er glad i, og det var først i 2014 at han støttet opp om sin eldste søsters forklaring, og innrømmer å ha blitt utsatt for gjentatte overgrep i Alvdalsaken lydbok.

Dette har han fått mye kritikk for i media, og I et hus i Alvdal gir deg en bedre forståelse for hvorfor det tok ‘Kevin’ så lang tid å stå frem med sannheten. Hvilke konsekvenser barndommen har hatt for ‘Kevin’, som i dag er 100% ufør, blir også belyst. Å vokse opp i et hjem hvor rus er en del av hverdagen, og man gjentatte ganger blir utsatt for overgrep setter spor, som man hører om I et hus i Alvdal lydbok gratis.

‘Kevin’ sin unike historie kommer etter å ha løyet til politiet i flere år om hva som skjedde i hjemmet gjennom barndommen, og etter å ha beskyldt søsteren sin for å ljuge og ikke fortelle sannheten. Lojaliteten han hadde til moren sin, som førte til at han holdt sannheten skjult i flere år, blir også satt under lupen gjennom I et hus i Alvdal lydbok.

Om forfatteren: Anne-Britt Harsem

Anne-Britt Harsem er en norsk forfatter og foredragsholder født 1961. Hun har også en rolle ved Statens barnehus som midlertidig verge. Som forfatter hadde Harsem sin debut i 2007, da hun publiserte Krabbeluredikt. Hennes første bøker, inkludert debuten, ble utgitt på hennes eget forlag, Harsem Kunstforlag, som hun grunnla i 2006.

Harsem er best kjent for sine bøker basert på mørke hendelser i Norge over årene, hvor hun intervjuer mennesker som har vært gjennom ting som for eksempel overgrep, eller hvordan naboene til Utøya opplevde 22. juli. Hun har skrevet tre bøker om Alvdalsaken, inkludert I et hus i Alvdal, i tillegg til flere bøker om Tysfjordaken.

Lytt gratis