Hyttebok frå helvete Lydbok

4.3/5

Författare: Are Kalvø

Lydbok

Introduksjon

I Hyttebok frå helvete tar Are Kalvø et etterlengtet oppgjør med nordmenns besettelse av friluftsliv. Hvordan en hel nasjon er så opphengt av å tilbringe så mye tid ute i naturen, er noe Kalvø selv ikke forstår. Han er tross alt oppvokst i det som kan beskrives som et norsk postkort, men heldigvis har han lagt den tiden bak seg, og flyttet til byen der han hører hjemme.

Gjennom Hyttebok frå helvete lydbok får vi en ærlig, om til tider sint, mening om hva norsk friluftsliv innebærer. Siden Kalvø ikke lenger har kompiser igjen i byen å henge med, må han selv lete etter dem på fjellet, hvor de alle befinner seg, som han stadig vekk ser på sosiale medier.

Hyttebok frå helvete lydbok gratis er en satirisk historie om en mann som mener norsk natur er oppskrytt, og at man har det bedre i byen.

Handling: Hyttebok frå helvete

I Norge har den gjennomsnittlige nordmannen en over gjennomsnittet stor begeistring for friluftsliv og naturen generelt sett. Hyttebok frå helvete forteller historien til en mann som ikke er enig med resten av samfunnet, og virkelig mener at både norsk natur og begrepet friluftsliv er overvurdert. Are Kalvø forteller sin historie om hans personlige forhold til denne delen av norsk kultur.

I Hyttebok frå helvete lydbok får vi høre hvordan Are Kalvø selv vokste opp i fantastisk natur på Vestlandet. Til tross for dette, har han selv aldri vært hverken interessert i eller begeistret for friluftsliv, i motsetning til resten av det norske samfunnet. Så fort han fikk muligheten til å gjøre det, pakket Kalvø sammen sakene sine, og flyttet til byen.

Det er tross alt i byen han hører hjemme, ikke i naturen. Kalvø var derfor veldig fornøyd med livet sitt i byen, helt til han en dag nesten er helt alene i byen, uten venner. Alle vennene han tidligere kunne stole på å møte på byen over en pils, uten noen spesiell grunn, begynte alle å tilbringe mer tid i naturen, som du vil høre i Hyttebok frå helvete lydbok gratis.

Gjennom sosiale medier oppdaget han at vennene til enhver tid befant seg på toppen av ulike fjell, de var ute på ski, og besøkte steder med navn som Myggheim, av grunner han selv ikke forstod. Kalvø innser i Hyttebok frå helvete at han burde se med sine egne øyne hva de driver med.

Are Kalvø forsvinner derfor selv til fjells, i jakten på nordmenns fascinasjon med friluftsliv, hvordan dette går kan du høre i Hyttebok frå Helvete lydbok.

Om forfatteren: Are Kalvø

Are Kalvø er en norsk forfatter, skribent og satiriker født 1969 i Stranda. Debuten hans kom i 1994 med tittelen Absolutt Oslo, og han er kjent for å skrive alle sine verk på nynorsk, inkludert Hyttebok frå helvete. Flere av hans bøker skildrer unike sider ved nordmenn og det norske samfunnet, i bøker fulle av ironi og humor.

I tillegg til bøker har han også vært ansvarlig for å skrive teaterstykker, og er videre kjent som en programlederne i radio programmet Hallo i uken, i tillegg til andre radioprogram. Senere har han også vært foran kameraet som programleder på TV, da han ledet Riksforsamlinga.

I løpet av karrieren har Kalvø vunnet flere priser, inkludert Årets frilanser, Vinjeprisen, Sunnmørsprisen, Kringkastingsprisen, Komiprisen og Heddaprisen.

Lytt gratis