Hvem drepte Birgitte Tengs Lydbok

4.4/5

Författare: Bjørn Olav Jahr

Lydbok

Introduksjon

I Hvem drepte Birgitte Tengs tar forfatter Bjørn Olav Jahr for seg en av Norgeshistoriens mest omtalte drapssaker, drapet av den 17 år gamle Birgitte Tengs. Hun ble funnet voldtatt og drept et par hundre meter fra sitt eget hjem den 6. mai 1995, på Karmøy.

Hvem drepte Birgitte Tengs lydbok gir lytteren eller leseren en oversikt over saken, som fremdeles er uløst, til tross for flere vendinger i saken igjennom årene. I boken hører vi blant annet om den omtalte fetteren i saken, som senere har klaget Norge inn til den europeiske menneskerettsdomstolen.

Gjennom Hvem drepte Birgitte Tengs lydbok gratis skriver forfatteren om flere av feilene som ble gjort under etterforskningen, blant annet om hvordan de unnlot å etterforske en mann de ble tipset om som mulig drapsmann kort tid etter drapet, som i dag er siktet for drapet.

Handling: Hvem drepte Birgitte Tengs

Den 5. mai 1995 deltok den 17 år gamle jenta Birgitte Tengs på et møte på Avaldsnes bedehus, før hun dro til Kopervik senere samme kveld. Flere mennesker så den unge jenta på vei hjem gjennom Kopervik, men hun kom seg likevel aldri hjem den natta. Neste morgen, den 6. Mai, blir Birgitte Tengs funnet voldtatt og drept bare et par hundre meter fra sitt hjem av en bonde. Hvem drepte Birgitte Tengs gir deg innsikt i denne saken.

Drapet av Birgitte Tengs er blant Norgeshistoriens mest omtalte drapssaker, og er fremdeles uløst i dag. I Hvem drepte Birgitte Tengs lydbok, som ble publisert i 2015, blir vi kjent med alt som har skjedd i saken frem til da. Forfatter Bjørn Olav Jahr retter et kritisk søkelys mot politiets håndtering og etterforskning av saken. Birgittes egen fetter, som var jevnaldrende med Birgitte, ble etterhvert siktet og dømt i saken.

Han nektet først for å ha noe med saken å gjøre, men tilsto etter flere uker intenst press fra politiet i avhør. Denne tilståelsen trakk han senere tilbake, og han ble frikjent i saken. Likevel ble han dømt til å betale oppreisning til den avdødes foreldre, som man hører om i Hvem drepte Birgitte Tengs lydbok gratis.

Videre i Hvem drepte Birgitte Tengs hører vi hvordan politiet gjorde flere feiltrinn gjennom etterforskningen, som da de trodde et av Birgittes egne hårstrå tilhørte morderen. Vi hører også om hvordan politiet, bare tre dager etter drapet, ble tipset av en psykolog om en pasient som kunne ha utført drapet. Denne mannen er i dag siktet for drapet, etter nye DNA analyser som knytter han til åstedet, som vi hører i Hvem drepte Birgitte Tengs lydbok.

Om forfatteren: Bjørn Olav Jahr

Bjørn Olav Jahr er en norsk forfatter og journalist født 1969. Jahr studerte samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo, og har i flere år jobbet som journalist i flere norske aviser, inkludert Dagbladet og Kapital. Han ble i 2002 tildelt SKUP prisen for sin undersøkende journalistikk, takket være jobben han gjorde i sammenheng med Finance Credit saken, som er en av Norgeshistoriens største bedrageri skandaler.

Jahr debuterte som forfatter i 2005 med boken Smarte skurker – grådige gubber, historien om Finance Credit. Han har senere også publisert Rus og Rolex, Hvem drepte Birgitte Tengs og Drapene i Baneheia. Hans bok om Birgitte Tengs saken ble senere produsert som tv serie, hvor Jahr selv var med som regissør.

Lytt gratis