Husdyret Lydbok

4.7/5

Författare: Camilla Grebe

Lydbok

Introduksjon

Husdyret er en prisvinnende kriminalroman fra forfatter Camilla Grebe, som i 2017 ble tildelt Svenska Deckarakademins pris for beste svenske kriminalroman. Boken er den andre i serien Jentene og mørket, hvor saken de står overfor er like kald som den svenske vinteren.

I Husdyret lydbok følger vi etterforsker Hanne Lagerlind, som sammen med sin partner Peter Lindgren reiser til Ormberg, for å bistå i såkalt cold case, som hendte i der ti år tidligere. Det er her Hanne får en utfordring i hverdagen, og sliter med å gjøre jobben sin, takket være et problem med sin egen hukommelse.

Videre i Husdyret lydbok gratis blir det begått et nytt mord i Ormberg, og det ser ut som om Hanne har tilknytning til det som skjedde, selv om hun ikke selv husker noe av det.

Handling: Husdyret

Malin er en ung politibetjent som har gjort alt hun kan for å komme seg bort fra det lille tettstedet Ormberg, hvor hun er født, i Husdyret. Når politiet bestemmer seg for å gjenåpne en såkalt cold case fra ti år tidligere, hvor en fem år gammel jente ble drept, blir Malin sendt tilbake til Ormberg. Det var Malin som fant den døde jenta da hun selv var ungdom, og hun er også godt kjent i området.

Hanne og Peter, en kriminalpsykolog og en etterforsker, blir også sendt til Ormberg for å hjelpe til i saken. En uke etter at de tre blir sendt til det lille tettstedet, har Peter forsvunnet. Hanne, som har begynt å få problemer med hukommelsen, blir funnet vandrende rundt i skogen barføtt og blødende, og husker ikke hva som har skjedd i Husdyret lydbok.

Jake er en lokal ungdom fra Ormberg, og finner tilfeldigvis en dagbok i skogen en dag. Dagboken tilhører Hanne, som har benyttet den til å huske hva hun gjør i hverdagen, og inneholder en hemmelighet som kan løse mysteriet. Jake har en egen hemmelighet, som han er redd politiet vil finne, om han leverer dagboken til dem i Husdyret lydbok gratis. Han er derfor skeptisk til å gå til politiet med dette sporet.

Videre i Husdyret blir en ny kvinne funnet drept i skogen, den samme skogen hvor den fem år gamle jenta ti år tidligere ble drept, noe som ikke kan være tilfeldig. Husdyret lydbok veksler mellom synspunktet til Malin, Hanne og Jake, i jakten på å komme til bunns i hva som har skjedd i Ormberg.

Om forfatteren: Camilla Grebe

Camilla Grebe er en svensk forfatter født 1968. Hun er utdannet innen økonomi ved Handelshøgskolen i Stockholm, og debuterte som forfatter i 2009 med boken Någon sorts frid. Dette var første bok i serien om Siri Bergman, som hun skrev sammen med sin søster, og som totalt består av fire bøker foreløpig.

Grebe har også skrevet en rekke andre bøker, inkludert serien Jentene og mørket, som består av fire bøker, inkludert Husdyret, og serien Moskva Noir, som består av tre bøker. Hun er også en av grunnleggerne av lydbokforlaget Storyside, hvor hun også har fungert som CEO. Grebe har vunnet flere prestisjefylte priser for sitt forfatterskap, inkludert Glassnøkkelen og har to ganger vunnet Svenska Deckarakademins pris for beste svenske kriminalroman.

Lytt gratis