Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant Lydbok

4.5/5

Författare: Jonas Jonasson

Lydbok

Introduksjon

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant er en bok og historie det er umulig å ikke elske. Boken, og etterhvert filmen, har sjarmert folk over hele verden, og hele 6 millioner eksemplar av boken har blitt solgt.

I Hundreåringen lydbok får vi høre om Allan Karlsson, og blir bedre kjent med hans 100 år lange liv. Han har ikke ligget på latsiden, og har opplevd mer enn de fleste kan våge å drømme om i løpet av livet sitt. I anledning sin egen hundreårsdag, hvor det stelles i stand med fest og kake på aldershjemmet hvor han bor, bestemmer han seg for at nok er nok.

Allan klatrer ut av vinduet, og setter ut på sitt hittil største eventyr i Hundreåringen lydbok gratis.

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant: Handling

I Hundreåringen lydbok møter vi Allan Karlsson. Han bor alene sammen med katten sin Molotov. En dag blir Molotov drept av en rev, og en rasende Allan hevner seg ved å sprenge reven i fillebiter med dynamitt. Myndighetene bestemmer seg for å flytte Allan inn på aldershjem som et resultat av dette i Hundreåringen.

Etterhvert er det Allans bursdag på aldershjemmet, han fyller 100 år, og de stelles i stand med fest i hans ære. Allan har ingen interesse i å ta del i dette, og rømmer ved å klatre ut gjennom vinduet i Hundreåringen lydbok og forsvinner. Han går til busstasjonen, og vil komme seg lengst mulig vekk fra der han er.  Mens han venter krever en ung mann at Allan skal passe på kofferten hans mens han selv besøker toalettet.

Intetanende om hva som befinner seg i kofferten tar Allan den med seg på bussen når den kommer, og setter ut på en månedslang reise gjennom Sverige. Kofferten er full av penger, og eierne er hakk i hel i jakten på Allan i Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant lydbok gratis.

I Hundreåringen fortelles historien om Allans nåværende reise samtidig som man får innsikt i hele Allans liv. Han har tatt del i, og forårsaket, flere store historiske hendelser, som man vil høre i Hundreåringen lydbok gratis. Allan har tatt del i den Spanske borgerkrigen, og både tar del i og avverger et attentat mot Franco.

Han hjelper Robert Oppenheimer med å utvikle atombomben, og møter senere Stalin. Allan har også vært i Kina, og krysset Himalaya fjellene til fots. Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant lydbok leses av Trond Brænne, hvor du får høre hvordan det går med Allan og hans eventyr.

Om forfatteren: Jonas Jonasson

Jonas Jonasson er en svensk journalist og forfatter født 1961. Han studerte svensk og spansk ved universitetet i Gøteborg, og jobbet senere som journalist for flere ulike svenske aviser. Han grunnla også media firmaet OTW i 1996, som han senere solgte.

Jonasson er best kjent for sin bestselger Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant, som han debuterte med i 2007. Han har siden 2010 bodd på Gotland sammen med sin sønn.

Han har vunnet flere priser for sine bøker, inkludert Bokhandlarpriset og Iris lydbokpris. Han har senere publisert en oppfølger til debutboken sin med Hundreogettåringen som tenkte at han tenkte for mye i 2018, i tillegg til 3 andre bøker så langt.

Lytt gratis