Hun ville jo ikke dø Lydbok

4.2/5

Författare: Siren Henschien

Lydbok

Introduksjon

Hun ville jo ikke dø forteller den gripende og hjerteskjærende historien om Ragnhild Embla Helsengreen, som døde av en overdose da hun bare var 15 år gammel. Gjennom boken blir vi kjent med Ragnhild, hennes liv, venner og familie.

I Hun ville jo ikke dø lydbok hører vi også om omstendighetene som førte til hennes død, hva som kunne blitt gjort annerledes og hva det offentlige kan forbedre i fremtiden for å unngå flere slike situasjoner. Flere personer ble siktet i hendelsen som førte til at hun mistet livet, siktet for å ha forlatt henne i en situasjon hvor hun var avhengig av hjelp.

Gjennom Hun ville jo ikke dø lydbok gratis får vi bedre innsikt i hva som førte til at Ragnhild i det hele tatt benyttet seg av rusmidler, og hvordan hennes død kunne blitt avverget. Historien er ført i pennen av forfatter Siren Henschien.

Handling: Hun ville jo ikke dø

Ragnhild Embla Helsengreen var en helt vanlig jente på 15 år i Hun ville jo ikke dø. Hun gikk på ungdomsskolen, og var opptatt med å forberede seg til sin egen konfirmasjon. Hun har nettopp hatt en flott ferie med familie i Sverige, og også skaffet seg nye venner. I tillegg planlegger hun en ny ferie i Tyrkia sammen med bestevennen sin. Denne ferien, og sin egen konfirmasjon, går Ragnhild glipp av, siden hun dør av en overdose.

Den 31. juli 2010 blir Ragnhild en av Norgeshistoriens yngste personer til å dø av en overdose. Hun blir funnet død, forlatt i en leilighet, som vi hører i Hun ville jo ikke dø lydbok. Senere blir fire personer hun var sammen med kvelden i forveien siktet for å ha forlatt henne for å ha forlatt henne i en nødssituasjon, hvor hun altså døde av en overdose.

Gjennom Hun ville jo ikke dø lydbok gratis blir vi bedre kjent med den unge jenta. Som flere ungdommer på hennes alder var ikke livet alltid lett, og det var flere årsaker til at hun etterhvert eksperimenterte med stoff. Etter at foreldrene skilte seg ble ting vanskeligere på hjemmebane for Ragnhild, til tross for at hun fremdeles hadde et godt forhold til sine foreldre.

Ragnhild var innom flere ulike institusjoner, og ble nærmest en slags kasteball i dette systemet. Noen av problemene fikk hun hjelp med, men ikke alle, som vi hører i Hun ville jo ikke dø. Hva som førte til at det etterhvert gikk som det gikk, og hva samfunnet kan lære av hennes historie, hører du i Hun ville jo ikke dø lydbok.

Om forfatteren: Siren Henschien

Siren Henschien er en norsk forfatter og programleder født 1970. Hun er utdannet journalist og jobber også som programleder på tv, noe hun har gjort i flere år. Henschien har vært gift to ganger og har 6 barn sammen med sine tidligere ektefeller, og er i dag bosatt i Eidsvåg i nærheten av Bergen.

Hun er godt kjent over hele Norge som programleder for blant andre Lørdagsmagasinet. Som forfatter debuterte Henschien i 2012 med boken Hun ville jo ikke dø – historien om Ragnhild. Boken tar for seg den hjerteskjærende historien om et av Norgeshistoriens yngste overdoseofre, som døde i en alder av 15 år.

Lytt gratis