Hulemannen Lydbok

4.7/5

Författare: Jørn Lier Horst

Lydbok

Introduksjon

Hulemannen er bok nummer 9 i serien om William Wisting på totalt 15 bøker så langt fra en av Norges fremste krimforfattere, Jørn Lier Horst. Nok en gang blir det derfor gjensyn med førstebetjent William Wisting.

I Hulemannen lydbok finner de en død mann i Wistings eget nabolag, bare et par hus lenger nede i gaten faktisk. Mannen har allerede vært død i flere måneder når de finner han, uten at noen har merket noen som helst ting.

Politiet fatter ikke mistanke om at noe kriminelt har skjedd hos politiet i Hulemannen lydbok gratis. Likevel er Wistings datter Line svært interessert i den døde mannen, og bestemmer seg for å skrive et portrett av mannen, siden hun er journalist. Snart finner de også et nytt lik et annet sted, har det noe å gjøre med Wistings nabo?

Handling: Hulemannen

Hulemannen er den niende boken i serien om William Wisting, hvor de også blir gjensyn med hans datter Line. En kald desember dag blir den døde kroppen til en av Wistings nærmeste naboer funnet av en tekniker fra strømselskapet som har kommet for å koble fra strømmen. Han blir funnet nærmest mumifisert i godstolen, hvor tv apparatet fremdeles er påskrudd. Det viser seg at han har vært død helt siden august, altså fire måneder uten at noen har merket det.

Det ser ved første øyekast ut som om han har dødd av naturlige årsaker, og politiet mistenker ikke noe kriminelt. Wistings datter Line, som er journalist, fatter interesse i saken, siden hun ikke husker den eldre naboen, selv om hun bodde i nærheten av han i flere år. Hun bruker derfor saken til å illustrere at stadig flere mennesker bor og dør alene, isolert fra resten av samfunnet i Hulemannen lydbok.

Samtidig som Line skriver, finner politiet en annen død mann, som også har vært død siden august. Mannen finner de i et skogholt, hvor de driver med vekst og salg av juletre. Den døde viser seg å være en mann som var på jakt etter en amerikansk seriemorder som hadde levd i skjul i Norge i flere år. Dette fører etterhvert til at FBI blir koblet inn i saken i Hulemannen lydbok gratis.

Senere viser det seg også at de er en forbindelse mellom de to døde mennene, og Wistings døde nabo kanskje burde bli undersøkt litt mer i Hulemannen. Et uventet funn på kroppen til den døde mannen i skogen utløser videre en av Norgeshistoriens største mannejakter, som de desperat vil holde skjult fra media i Hulemannen lydbok.

Om forfatteren: Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er en norsk forfatter født 1970. Han er født og oppvokst i Bamble i Telemark, og har siden 2004 vært forfatter på fulltid. Han er en av Norges mest leste og solgte forfattere, og spesialiserer seg på både krim og barnebøker. Horst er best kjent for sin krimserie om politibetjent William Wisting, som han til sammen har publisert 15 bøker om så langt, inkludert Hulemannen.

Horst har vunnet flere prestisjefylte priser for sine bøker, inkludert Rivertonprisen, Bokhandlerprisen og Glassnøkkelen. Han er utdannet politi ved Politihøgskolen, og jobbet i flere år i ulike stillinger innad i det norske politi systemet.

Lytt gratis