Hør her'a Lydbok

4.4/5

Författare: Gulraiz Sharif

Lydbok

Introduksjon

Hør her’a er en bok utenom de vanlige, av flere grunner. Det er Gulraiz Sharifs debutbok, og forhåpentligvis ikke hans siste. Store deler av boken ble skrevet på Sharifs egen mobiltelefon, er ment for aldersgruppen 12 år og over, og egner seg godt til voksne i alle aldre.

Hør her’a lydbok er skrevet ved bruk av et litt uvanlig språk, hovedsakelig slang. I boken møter vi 15 år gamle Mahmoud, og boken fortelles gjennom hans indre tanker. Det betyr at det er mye slang som ikke nødvendigvis er gjenkjennelig for de som ikke selv bruker disse ordene, særlig de som er litt eldre.

Gjennom Hør her’a lydbok gratis blir vi kjent med ikke bare Mahmoud, men også hans kompis Arif, og resten av Mahmoud sin familie i løpet av sommerferien. Mahmoud har ingen store forventninger til sommeren, men ting forandrer seg når onkel Ji kommer på besøk fra Pakistan.

Handling: Hør her’a

I Hør her’a blir vi kjent med Mahmoud. Han er 15 år gammel og bor på østkanten av Oslo sammen med resten av familien. Det er sommerferie for Mahmoud, som egentlig ikke betyr så mye for ham. Han har ingen store planer eller forventninger til sommerferien. Det blir nok egentlig bare å henge med bestevennen Arif, som bare har ett øye. De sitter som regel bare på benken utenfor blokka, uten noen ambisiøse planer.

Sommerferien er ikke så spennende om man ikke bruker penger på å reise på ferier, som de fleste etnisk norske barna gjør. Derfor kommer det om en positiv overraskelse når onkel Ji kommer på besøk fra Pakistan. Mahmouds sommer blir litt annerledes enn det han hadde planlagt, siden det blir hans jobb å vise onkel Ji rundt i Oslo i Hør her’a lydbok.

Onkel Ji kommer fra Pakistan, hvor ting er veldig annerledes. Menneskers hverdag, og de problemene de står overfor i Pakistan, er veldig annerledes sammenlignet med Norge og Oslo. Han er derfor veldig imponert av alt han ser og blir vist rundt omkring i Oslo, med Mahmoud som ledsager i Hør her’a lydbok gratis.

Vi blir gjennom Hør her’a bedre kjent med hele Mahmoud sin familie. Mahmoud sin lillebror Ali, er en av disse. Onkel Ji merker at Ali ikke er som andre gutter, og han oppfører seg veldig ulikt det som forventes av andre pakistanske gutter. Ali leker med Disney prinsesse dukker, det er ikke noe pakistanske gutter gjør, og liker fine kjoler.

Onkel Ji kunne godt tenkt seg oppholdstillatelse i dette fantastiske landet, men får høre fra Mahmoud at det er noe han kan drømme om takket være Siv Jensen, i en bok full av humor, som du kan høre i Hør her’a lydbok.

Om forfatteren: Gulraiz Sharif

Gulraiz Sharif er en norsk forfatter og lærer født 1984 i Oslo. Sharif har i flere år hatt en fjern drøm om å en dag blir forfatter. Som barn leste han alt av bøker han kunne finne. Sharif er oppvokst på Grünerløkka, og gikk i barnehage i nærheten av biblioteket her, hvor han tilbrakte mye tid. Allerede da han var 14 år gammel bestemte han seg for at han ville bli den nye Jo Nesbø.

Med pakistanske foreldre, ble han inspirert av at Nesbø hadde inkludert norsk pakistanere i bøkene sine om Harry Hole, som Holes nabo. Etter å ha gitt opp drømmen om å bli forfatter flere ganger traff han endelig blink med den kritikerroste Hør her’a, som han debuterte med i 2020.

Lytt gratis