Hodejegerne Lydbok

4.4/5

Författare: Jo Nesbø

Lydbok

Introduksjon

Hodejegerne er en av Jo Nesbøs bøker hvor Harry Hole ikke er involvert, og uten tvil en bok alle som liker Nesbøs litteratur vil like. Denne kriminalromanen er full av action og spenning, og leseren vil slite med å sette boken fra seg. Boken vant  Den norske leserprisen i 2008.

I Hodejegerne lydbok møter vi den kortvokste Roger Brown, en suksessfull og svært ettertraktet hodejeger. Han er gift med den vakre Diana og de lever det som ser ut som et tilnærmet perfekt liv sammen, hvor de har alt man noen gang kunne ønske seg.

Problemet er at de bruker mer penger enn de tjener for å opprettholde sin luksuriøse livsstil. For å få endene til å møtes stjeler Roger Brown kunst, ved siden av å være hodejeger. En dag får han muligheten til å stjele verket som vil fikse hans økonomiske problemer for alltid i Hodejegerne lydbok gratis.

Handling: Hodejegerne

I Hodejegerne blir vi kjent med ekteparet Roger Brown og Diana. De lever et liv i luksus, og har mer enn de noen gang har drømt om. Huset alene er verdt 30 millioner kroner. Roger jobber som hodejeger, en jobb han veldig godt egnet til. Han er blant Norges mest ettertraktede hodejegere, og er svært suksessfull.

Kona Diana Strom-Eliassen eier og driver galleri, og er særdeles vakker. Selv om de begge to er suksessfulle er det ikke nok til å betale for deres overdådig luksuriøse livsstil. For å kunne opprettholde den livsstilen de har blitt vant til i Hodejegerne lydbok benytter Roger seg av et annet talent han har. Roger Brown er nemlig veldig god til å stjele kunst.

Sammen med partneren Ove stjeler han som regel kunst fra rike klienter han møter gjennom jobben. Roger kartlegger hvilke klienter som har verdifulle malerier, og Ove, som jobber for et overvåknings firma, deaktivere alarmer og kamera i hjemmet deres. Alt Roger så behøver å gjøre er å bytte ut originalen med en falsk kopi i Hodejegerne lydbok gratis.

En dag møter han Clas Greve gjennom kona Diana. Hun hjelper ham med å autentisere et forsvunnet Rubens maleri han arvet som sannsynligvis er verdt flere millioner kroner. Clas er også interessert i å møte Roger, siden han er interessert i en jobb i Pathfinder, som Roger jobber for i Hodejegerne.

Roger innser at dette ene maleriet kan ordne alle hans økonomiske problemer, og bestemmer seg for å stjele det. Han finner også ut at Clas er tidligere spesialsoldat, og ekstremutøver, noe som er bekymringsfullt. Han stjeler likevel maleriet, men ser noe han ønsker han ikke så på vei ut av huset til Clas i Hodejegerne lydbok.

Om forfatteren: Jo Nesbø

Jo Nesbø er en norsk forfatter født i 1960. Han er en av Norges mest suksessfulle og mest solgte forfattere gjennom tidene, og har solgt over 50 millioner bøker på over 50 ulike språk. Han er best kjent for sin krimserie om Harry Hole, men har også publisert flere andre bøker, også for barn.

Før han ble forfatter på fulltid prøvde han seg på flere ulike ting. Han var en lovende fotballspiller i Molde FK til han ble skadd, han var frontfigur i bandet Di Derre og jobbet også som både aksjemegler og journalist.

Flere av Jo Nesbøs filmer har blitt filmatisert over årene, både i Norge og internasjonalt, inkludert Hodejegerne. Han har også vunnet flere priser for sine bøker, inkludert Bokhandlerprisen, Tidenes beste norske krimroman, Rivertonprisen og Årets Peer Gynt.

Lytt gratis