Hjerteløs Lydbok

4.4/5

Författare: Jørgen Jæger 

Lydbok

Introduksjon

Den fiktive vestlandsbyen Fjellberghavn er tilbake med mer dramatikk, og det blir gjensyn med Norges mest populære kriminaletterforsker, Ole Vik, i Hjerteløs. Denne gangen deles handlingen mellom den lille vestlandsbyen og Italia, som gjør denne boken til en internasjonal thriller.

I Hjerteløs lydbok, lest av Torgeir Reiten, følger vi to ulike handlingsforløp samtidig. Er det sammenheng mellom disse to historiene? Et drap sender sjokkbølger gjennom Fjellberghavn da en avisredaktør må bøte med livet. Dette drapet blir snart etterfulgt av flere mord i den lille byen.

Ole Vik befinner seg i en umulig situasjon. Selv om han ikke lenger er hverken lensmann eller etterforsker har han likevel en stor rolle å spille i dette dramaet. Ole Viks kone, Marte Mellingen, er alvorlig syk, og hun kjemper en desperat kamp mot klokken for å overleve. Finn ut hvordan det går med dem i Hjerteløs lydbok gratis.

Handling: Hjerteløs

I Hjerteløs lydbok er handlingen delt mellom Norge, hvor Cecilie Hopen befinner seg, og Italia, hvor Ole Viken etterhvert er. Ole Vik er ikke lenger lensmann eller etterforsker, men en etterforskers instinkter forsvinner aldri, noe som kommer godt med i Hjerteløs lydbok gratis.

Marte Mellingen, Ole Viks kone, sliter med helsen i Hjerteløs, som selvsagt påvirker Ole Vik. Marte er hjertesyk, og hjertepumpen hun har installert blir avvist av kroppen. Det betyr at det eneste håpet Marte har for å overleve er å få nytt hjerte. Ventelisten på donorhjerter er veldig lang, det er flere enn Marte som kjemper en desperat kamp mot klokken for å overleve. 

Gjennom en kontakt fra legen til Marte får de vite at det er mulig å skaffe nytt hjerte og utføre transplantasjonen i Italia. Det er veldig dyrt, men Ole Vik er desperat for å holde kona i live, og bestemmer seg for å betale prisen, men vil ikke la Marte vite hvor mye det faktisk koster. Etterhvert aner Ole ugler i mosen, og han blir dratt inn noe han ikke var klar for i Hjerteløs lydbok.

Ole Vik er villig til å strekke seg langt for å redde livet hennes, men hvor langt over streken er han villig å gå? Hjemme i Norge har Cecilie Hopen nok å henge fingrene i, da en avisredaktør blir drept. Det er bare det første drapet, da flere mennesker etterhvert blir drept. Unge flyktninger forsvinner også plutselig, og Cecilie og Ole lure på om alt dette har en sammenheng eller ikke.

Menneskehandel, drap, forsvinninger og en desperat kamp mot klokken for å redde livet til den han elsker gjør Hjerteløs til en bok det ikke er mulig å legge fra seg.

Om forfatteren: Jørgen Jæger

Jørgen Jæger er en norsk krimforfatter, født i 1946. Jørgen Jæger har i løpet av de siste årene utviklet seg til å bli en av Norges fremste krimforfattere, med bøker som Hjerteløs. Bøkene hans om Ole Vik er særdeles populære, og han har til nå rukket å publisere 13 bøker om Ole Vik og vennene hans i den fiktive vestlandsbyen Fjellberghavn.

I den frittstående serien om Ole Vik har Jæger rukket å bli nominert til Bokhandlerprisen 4 ganger så langt. Bøkene er altså frittstående, slik at man kan lese dem i hvilken som helst rekkefølge, selv om det selvsagt er anbefalt å lese dem kronologisk. Etter en sen start på karrieren som forfatter er Jæger idag en av Norges fremste forfattere.

Lytt gratis