Hevneren Lydbok

4.5/5

Författare: Jan-Erik Fjell

Lydbok

Introduksjon

Hevneren er tredje bok i serien om Anton Brekke, etterforskeren med drag på damer og et talent for pokerspill. Han jobber vanligvis i Kripos, men er etter deltakelse i en ulovlig pokerklubb i denne historien degradert fra denne rollen.

I Hevneren lydbok er boken delt i tre ulike historier. Vi følger Anton Brekke, som nå jobber i ordensavdelingen, og kollegaen Magnus Torp. De er på patrulje sammen, og blir tilkalt til det som viser seg å være et bestialsk, grusomt drap. Etter nærmere undersøkelser viser det seg at de har med en seriemorder å gjøre.

Den andre delen fokuserer på norskættede Danny i San Fransisco tilbake i 1960. Han sitter fengslet på Alcatraz. Flere år senere besøker et kjærestepar fengselet, og får høre en historie om fra en tidligere fange her, som sonet med en nordmann da han var fengslet her i Hevneren lydbok gratis.

Handling: Hevneren

I Hevneren blir vi gjenforent med Anton Brekke, som er sitt sedvanlige selv. Han liker alt han ser av kvinnfolk, er høy på pæra og er selvsagt Guds gave til kvinner. Han er enda veldig interessert i å spille poker, noe som får alvorlige konsekvenser for ham i Hevneren lydbok.

Anton Brekke befinner seg i en ulovlig pokerklubb, som ikke er særlig bra når politiet bestemmer seg for å raide klubben. Som straff blir han degradert fra Kripos til ordensavdelingen i Hevneren. Sammen med Magnus Torp, som han er på patrulje med, blir Brekke tilkalt til et åsted. Det har blitt begått et bestialsk drap, og de ser etter nærmere undersøkelser at det er en ny seriemorder på ferde.

Tilbake i 1961 møter vi en norskættet 17 år gammel mann. Daniel ‘Danny’ Larsen befinner seg i San Francisco, hvor han er på vei til fengselet Alcatraz for å sone livstidsdom. Han ble dømt for væpnet ran i tillegg til drapsforsøk i Hevneren lydbok gratis. Han har ikke mulighet for prøveløslatelse, og vil derfor tilbringe resten av livet sitt her.

33 år senere møter vi et kjærestepar som er på ferie fra Norge. De besøker Alcatraz, som nå er nedlagt og fungerer som en turistattraksjon. Her møter de en eldre amerikaner, William, som tidligere har sonet i Alcatraz. Han forteller dem historien om en medfange fra Norge han sonet med for flere år siden i Hevneren lydbok.

Hva har de tre historiene til felles, eller er det ikke noen sammenheng mellom dem i det hele tatt?

Om forfatteren: Jan-Erik Fjell

Jan-Erik Fjell er en norsk forfatter født 1982 i Fredrikstad. Skuespiller Jan Edgar fjell, kjent for flere roller innen norsk underholdning, er Jan-Eriks far.

Han debuterte i 2009 med boken Pus, før hans store gjennombrudd kom i 2010 med Tysteren. Tysteren vant Bokhandlerprisen dette året, som gjorde Jan-Erik Fjell til den yngste mottakeren av denne prisen noensinne. Han har også blitt nominert til Rivertonprisen for boken Gjemsel.

Jan-Erik Fjell er best kjent for sine kriminalromaner om Anton Brekke, som jobber i Kripos og har et talent for pokerspill, som han også er avhengig av. Serien består foreløpig av 8 bøker, inkludert Hevneren.

Lytt gratis