Helvete Lydbok

4.2/5

Författare: Erlend Loe

Lydbok

Introduksjon

I Helvete lydbok, fra forfatter Erlend Loe, blir vi med Rakel, som er nyskilt, på en reise til helvete. En dag da Rakel er ute i hagen og graver finner hun en skjult lem. Denne lemmen har trapper som fører henne direkte til Helvete, som hun selvsagt er ivrig etter å besøke.

Som turist her møter hun Satan, som hun forelsker seg i etter å ha besøkt ham flere ganger. Hun får høre om hans liv, det er selvsagt vanskelig og travelt med å se etter helvete, hvor vi møter flere mennesker du kanskje forventer å møte her.

Satans familie hører vi også om, inkludert hans søster Gud og hennes nevrotiske sønn Jesus, en familie som har mer enn bare ett problem i Helvete lydbok gratis.

Handling: Helvete

I Helvete lydbok møter vi den femti år gamle Rakel, som for tiden er nyskilt. Hun har flytte fra sitt liv i enebolig sammen med sin eks mann til et liv blant de mange rekkehusene. Hun og mannen deler på ansvaret med å se etter barna, og har dem annenhver uke. Det betyr at Rakel har mye fritid for tiden, faktisk en hel uke om gangen hvor hun kan gjøre som hun vil.

En dag, siden hun har litt for mye fritid for tiden, bestemmer hun seg for å gjøre noe med hagen sin. Hun finner derfor frem en gammel spade, og begynner å grave i den lille hagen sin. Så fort hun setter spaden i jorden finner hun det som ser ut som en gjemt lem. Det viser seg at denne lemmen fører rett ned til Helvete.

Når Rakel åpner lemmen og går ned trappen reiser hun altså rett til helvete, i Helvete lydbok gratis. Hun har som sagt mye fritid, og er nokså nysgjerrig av seg, og bestemmer seg derfor for å ta turen på besøk ned trappen som turist. Her møter hun både på de som ikke bruker blinklys i rundkjøringer og de som setter seg i det ytterste setet på en tom buss for å få bedre plass.

Hun møter selvsagt også Satan selv, som selvsagt snakker nynorsk, som hun etterhvert forelsker seg i Helvete lydbok. Hun får høre om Satans søster Gud, som er nokså svekket for empati, i tillegg til hennes nevrotiske sønn Jesus, som har sine egne problemer.

Etterhvert bestemmer Satan seg for å rømme fra Helvete, og flytter inn med Rakel i rekkehuset. Det viser seg at han faktisk passer veldig godt i Rakels rekkehus og hennes liv her.

Om forfatteren: Erlend Loe

Erlend Loe er en norsk forfatter født 1969 i Trondheim. Ved siden av å jobbe som forfatter er Erlend Loe også en kjent manusforfatter og filmkritiker. Han skriver bøker for både barn og voksne, og er kjent for sin særegne humor, ofte full av sarkasme, hvor han ofte kommenterer på hverdagslige ting i det norske samfunnet.

Han har også jobbet på psykiatrisk klinikk, som lærer og som frilansjournalist. I 1998 var han en av grunnleggerne av Screenwriters Oslo. Loe debuterte som forfatter i 1993 med boken Tatt av kvinnen, og har siden publisert en rekke kritikerroste bøker for barn og voksne, inkludert barnebok serien om Kurt, Dyrene i Afrika og Helvete.

Loe har vunnet flere priser for sine litterære bidrag, inkludert Cappelenprisen, Bokhandlerprisen, Kristendummen og Trondheim kommunes kulturpris.

Lytt gratis