Heksene Lydbok

5/5

Författare: Roald Dahl

Lydbok

Introduksjon

Heksene er en av de mest leste og elskede barnebøkene i verden, fra den anerkjente forfatteren Roald Dahl. I boken blir vi kjent med en liten gutt, som flytter til Norge for å bo med sin bestemor etter foreldrenes død. Hun forteller han at hekser er virkelige, og hvordan man gjenkjenner dem.

Etterhvert flytter de to tilbake til England, hvor gutten selv møter et par hekser, som er ute etter å kvitte seg med alle barn i Heksene lydbok. Etterhvert møter gutten også på resten av alle heksene i England, når de har sitt årlige møte på samme hotell gutten besøker med sin bestemor.

Den unge gutten hører hvordan heksene har planlagt å kvitte seg med hvert eneste barn i hele England, ved å gjøre alle barn om til mus, og la foreldrene selv ta livet av dem. Etterhvert går ikke ting helt som heksene ønsker i Heksene lydbok gratis.

Handling: Heksene

I Heksene blir vi kjent med en syv år gammel engelsk gutt, som flytter til Norge fra England for å bo med sin bestemor etter at foreldrene hans dør i en tragisk bilulykke. Den unge gutten elsker sin bestemors historier, som hun villig deler med ham hele tiden. Han er særlig interessert i historiene hun forteller om virkelige hekser, som hun sier er grusomme, kvinnelig demoner, som ønsker å drepe unge barn.

Gjennom Heksene lydbok hører i hvordan den unge guttens bestemor lærer den unge gutten hvordan man kjenner igjen en heks, siden de gjemmer seg blant vanlige folk. Hun forteller også at hun selv er en pensjonert heksejeger, etter at hun selv møtte på en heks i barndommen, som førte til at hun mistet en tommel. Ifølge bestemoren ser en heks ut som en helt ordinær kvinne ved første øyekast.

Likevel er det mulig å skille en heks fra en vanlig kvinne, som vi hører i Heksene lydbok gratis. Hekser har nemlig klør i stedet for fingernegler, som de skjuler ved å bruke hansker, de er skallet, som de skjuler ved hjelp av parykker som ofte gir dem utslett, de har firkantede føtter uten tær, øyer som skifter farge, blått spytt de bruker som blekk, og store nesehull de bruker til å lukte etter barn.

Etterhvert flytter gutten og bestemoren tilbake til England, hvor de begynner å møte flere hekser. Når de reiser på ferie til et hotell langs kysten, blir gutten etterhvert klar over at de engelske heksene har sitt årlige møte på samme hotell i Heksene. Gutten finner også ut at heksene har skumle planer om å kvitte seg med alle barna i hele England, men planen går ikke helt som de ønsker i Heksene lydbok.

Om forfatteren: Roald Dahl

Roald Dahl er en engelsk forfatter som levde fra 1916 til 1990. Han er en av tidenes mest selgende forfattere, og har solgt mer enn 250 millioner eksemplarer av sine bøker over hele verden. Dahl ble født i Wales, og foreldrene hans var begge tilflyttere fra Norge. Han tjeneste gjorde senere i den britiske luftstyrken under andre verdenskrig, og hadde også andre roller innen militæret.

Dahl debuterte som forfatter i 1943 med boken The Gremlins, og har senere publisert en rekke bøker både for barn, ungdom og voksne. Han er mest kjent for sine mange barnebøker, som er kjent over hele verden. Noen av disse inkluderer Heksene, Verdens største fersken, Charlie og sjokoladefabrikken, Den fantastiske Mikkel Rev, Gutt og Matilda, som alle har blitt filmatisert.

Lytt gratis