Heksemesteren Lydbok

4/5

Författare: Margit Sandemo

Lydbok

Introduksjon

Heksemesteren serien, som ble skrevet fra 1991 til 1994, består av 15 romaner totalt. I Heksemesteren lydbok treffer vi på Tiril Dahl fra Bergen på slutten av 1600 tallet. Hun vokste opp som et ensomt, uselvisk barn i skyggen av sin vakre søster Carla. Etterhvert begynner onde ting å skje rundt de to søstrene, og Tiril føler at hun befinner seg i et dilemma.

I Heksemesteren lydbok gratis kommer den unge forretningsmannen Erling en dag til Bergen, og Tiril øyner håp takket være ham. På samme tid dukker det også opp en mystisk, skremmende mann fra Island. Navnet hans er Móri, og han har bestemt seg for å bli tidenes største heksemester.

Trolldom er den første boken i Heksemester serien, og grunnlaget for hele serien blir lagt i denne boken, hvor vi blir kjent med 1600 tallets Skandinavia.

Handling: Heksemesteren

I Heksemesteren blir vi kjent med Tiril Dahl, en ung jente bosatt i Bergen på 1600 tallet. Det kommer tydelig frem etterhvert at det er mer enn det som møter øyet når det gjelder Tiril, og at det finnes en mer mystisk historie bak henne. Hele barndommen til Tiril tilbringes i hennes vakre søster Carlas skygge. Uforklarlige ting begynner etterhvert å skje rundt de to søstrene i Heksemesteren.

Ettersom Tiril etterhvert befinner seg i fare, og det finnes folk som er ute etter å drepe henne, trenger hun hjelp. Hjelpen kommer i form av Erling, en ung forretningsmann, og Móri, som har overnaturlige evner. I Heksemesteren lydbok får vi høre hvordan Móri hjelper Tiril å flykte, og de drar ut på et storstilt eventyr sammen. Móri er heller ikke alt han utgir seg for å være med det første, som betyr at det vil komme flere overraskelser gjennom boken.

Heksemesteren lydbok gratis tar for seg flere ting som kanskje høre ut som fantasi, men som faktisk var veldig vanlig i Norge og resten av Europa på denne tiden. Ting som heksebrenning, forbannelser og forfølgelse var noe som var en del av hverdagen før i tiden.

 Heksemester serien inneholder flere navn og personer hentet fra historiebøkene, som gjør dem veldig realistiske. Sandemo brukte mye tid på å forske på hvordan de faktisk var å leve på denne tiden, og de karakterene som er inspirert av faktiske personer. Heksemesteren lydbok gir deg derfor et veldig godt innblikk i hvordan det var å leve på denne tiden, særlig i Norge og Island.

Om forfatteren: Margit Sandemo

Margit Sandemo var en forfatter som levde fra 1924 til 2018. I løpet av karrieren publiserte hun nesten 200 bøker. Bøkene hennes er oversatt til flere andre språk, og har solgt nesten 40 millioner ganger. I 2014 ble Sandemo tildelt Kongens fortjenstmedalje for sitt bidrag til litteratur.

Hun begynte å skrive da hun var 40 år gammel, og skrev alle bøkene sine på svensk, selv om hun var født i Norge. Hun ble født Østre Toten, men Margit flyttet til Sverige sammen med moren da hun var seks år gammel.

Bøkene hennes har historie, fantasi og romanse som gjengående temaer, hvor hun ofte blander realisme og fantasi. og handlingen foregår ofte i Skandinavia, selv om flere av bøkene også besøker andre steder i Europa. Hun er mest kjent for seriene Sagaen om Isfolket, Heksemesteren og Sagnet om Lysets Rike.

Lytt gratis