Halvmorderen Lydbok

4/5

Författare: Håkan Nesser

Lydbok

Introduksjon

I Halvmorderen møter vi den 73 år gamle Adalbert Hanzon. Han har ikke oppnådd noe særlig i livet sitt, men nyter likevel livet etter flere år i fengsel. Han ble for nesten et halvt århundre arrestert og fengslet for å ha begått en forbrytelse han ikke var til stede under, og fikk en lang fengselsstraff.

En dag på apoteket ser han en kvinne som ser kjent ut, han er sikker på at det er hans tidligere kjæreste som han var sammen med når han havnet i fengsel. Han bestemmer seg for å skrive en biografi, og for å komme til bunns i hva som egentlig skjedde den dagen, noe hun er nøkkelen til i Halvmorderen lydbok.

Med seg har han også sin irriterende nabo Henry, og sin kusine som er litt for glad i å prate i Halvmorderen lydbok gratis.

Handling: Halvmorderen

I Halvmorderen hører vi historien om den 73 år gamle Adalbert Hanzon. Adalbert drikker seg ofte full sammen med sine jevnaldrende pensjonister, men lever ellers det som kan beskrives som et ganske ensomt og trist liv. En dag han er ute og går på gaten ser han sin tidligere kjæreste fra ungdommen.  Synet av det han er rimelig sikker på er hans tidligere kjæreste fra ungdomstiden på apoteket vekker gamle minner for Adalbert.

Adalbert bestemmer seg derfor for å skrive en selvbiografi om hans liv i Halvmorderen lydbok. Han er i dag det som kan kalles overvektig og litt for glad i alkohol. Synet av hans gamle kjæreste har fått ham interessert i å komme til bunns i hva som skjedde for nesten et halvt århundre siden, da han en skjebnesvanger dag endte opp i fengsel, beskyldt for å ha utført en forbrytelse han ikke var til stede under.

Adalberts liv har ikke vært som han en gang hadde håpet, mye takket være den lange fengselsstraffen han sonet i Halvmorderen lydbok gratis. Likevel nyter han å igjen være en fri mann, til tross for den irriterende naboen Henry, som ikke bare er irriterende, men også sliter litt med å kontrollere sinnet. Det er også Henry som er en av nøklene til å komme til bunns i hva som skjedde den skjebnesvangre dagen i Halvmorderen lydbok.

Den andre personen han er avhengig å få hjelp fra er hans kusine, som stadig snakker mer enn noe menneske burde gjøre. I tillegg maser hun stadig vekk om at Henry bør prøve å være mer aktiv, og gå ned i vekt, som du får høre i Halvmorderen.

Om forfatteren: Håkan Nesser

Håkan Nesser er en anerkjent svensk forfatter født 1950. Nesser er oppvokst i Kumla i Sverige, og har senere bodd i Uppsala, New York, London og Stockholm, hvor han i dag bor sammen med sin kone på øya Furillen. Han er mest kjent som krimforfatter, og særlig for sin serie om detektiven Van Veeteren, som består av 10 bøker.

Nesser debuterte som forfatter i 1988 med boken Koreografen, men fortsatte i jobben som lærer frem til 1998 da han ble forfatter på fulltid, og har publisert en rekke kritikerroste og populære bøker, inkludert Halvmorderen.

Håkan Nesser har vunnet flere priser for sine bøker, inkludert Bästa svenska kriminalroman tre ganger.

Lytt gratis