Hakkebakkeskogen Lydbok

4/5

Författare: Thorbjørn Egner

Lydbok

Introduksjon

Hakkebakkeskogen er godt kjent blant folk i alle aldre i Norge, og har vært en stor del av utallige barns oppvekst. I boken blir vi med Dyrene i Hakkebakkeskogen på et svært stort eventyr, og historien inneholder både skumle situasjoner, konflikter, latter og mye mer. Dyrene i hakkebakkeskogen lydbok er en klassisk barnebok med fantastiske illustrasjoner som garantert vil bli lest og hørt om igjen.

I Hakkebakkeskogen lydbok gratis blir vi kjent med flere dyr som er veldig forskjellige, og passer derfor til alle barn. Morten Skogmus er ganske så fornuftig og jobber stadig veldig flittig, mens Klatremus er en trubadur som egentlig bare vil spille gitar, synge og spre glede. Mikkel Rev er Hakkebakkeskogen sin kjeltring eller skurk, men som kanskje overrasker leseren etterhvert.

I Dyrene i Hakkebakkeskogen lydbok møter vi også Bamsefar, Bjørnemor og deres sønn Brumlemann som har en stor rolle i denne historien.

Handling: Hakkebakkeskogen

I Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen lydbok starter historien med Morten Skogmus og hans tanker om hvorfor dyr plent skal spise hverandre. Han synes ikke noe særlig om dette, noe som selvsagt er forståelig. Etterhvert møter han på sin gode venn Klatremus som han spiser kake med. Kaken de spiser var egentlig ment for Mortens bestemor, så de setter ut for å skaffe en ny kake til henne.

De to vennene treffer etterhvert på Mikkel Rev, Hakkebakkeskogen sin egen skurk, som stadig vekk er sulten. Han vil gjerne spise Klatremus, som heldigvis har et par triks i ermet for å lure seg unna Mikkel. Etterhvert blir også Mortens bestemor offer for et sultent dyr når Petter Pinnsvin er på jakt etter mat. Morten foreslår da nye regler i skogen for de som bor i Hakkebakkeskogen lydbok gratis.

De tre lovene sier at alle dyrene i skogen må være venner, ingen får lov å spise hverandre, og den som er doven og ikke finner mat selv ikke må ta mat fra andre. Dyrene i Hakkebakkeskogen vedtar disse lovene selv om Mikkel Rev, Petter Pinnsvin og ugla er ikke helt enige.

Mikkel, som igjen er sulten, blir mer kreativ i jakten på mat, og stjeler etterhvert mat fra en bondegård. Det fører til at bonden og kona går på revejakt, men ender i stedet opp med å fange Brumlemann for å selge ham til sirkuset. De er da opp til alle dyrene å lete etter Brumlemann for å sørge for at han kommer seg trygt hjem til vennene sine i denne fortellingen fra Hakkebakkeskogen lydbok.

Om forfatteren: Thorbjørn Egner

Thorbjørn Egner er en norsk forfatter, illustratør og mye mer, som levde fra 1912-1990. Han er en av norgeshistoriens største og mest folkekjære forfattere, og har vært en stor del av utallige barns oppvekst. Han har også skrevet flere bøker for voksne. Bøkene hans har blitt oversatt til flere språk.

Han er mest kjent for sine barnefortellinger om Karius og Baktus, Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen i tillegg til Folk og røvere i Kardemomme by. Han var også kjent gjennom Barnetimen i NRK, og for sitt verk Thorbjørn Egners lesebøker.

Egner ble i 1972 tildelt St. Olavs Orden i tillegg til flere andre priser for sitt bidrag til norsk litteratur. Han har også vunnet flere Spellemannspriser for sine barneplater. I Kristiansand Dyrepark har de bygget både Kardemomme by og Hakkebakkeskogen i full skala.

Lytt gratis