Gutten i den stripete pyjamasen Lydbok

4.6/5

Författare: John Boyne

Lydbok

Introduksjon

Gutten i den stripete pyjamasen er en svært populær norsk bok som ble utgitt i 2006 og er skrevet av forfatter John Boyne. Boken har et gjennomsnitt på litt over terningkast 5. Den blir omtalt som en ufattelig trist og vakker historie om noe av det mest grusomme som har skjedd i historien. Denne historien blir sett gjennom øynene til den lille gutten Bruno, som opplever noe svært forferdelig.

Denne forferdelige historien er blitt formidlet fra et helt unikt perspektiv. Forfatteren har gjort en fenomenal jobb med å sette seg inn i situasjonen og gjøre en trist hendelse om til en vakker bok. Nå kan du lytte til Gutten i den stripete pyjamasen lydbok gratis.

Gutten i den stripete pyjamasen: Handling

Året er 1942 og vi ser livet ut fra øynene til 8 år gamle Bruno, som er sønnen til lederen i en konsentrasjonsleir. Siden faren måtte ta denne jobben, måtte Bruno også følge med og leve sammen med faren inni denne leiren. Her møter han jevngamle gutter som han gjerne vil bli kjent med. Men hvorfor står de på andre siden av gjerdet, og hvorfor har de på seg en stripet pyjamas? Dette stopper ikke Bruno, de blir fortsatt gode venner og en dag gjør han noe han aldri skulle ha gjort.

Det som er helt spesielt med Gutten i den stripete pyjamasen lydbok, er at man ser alt det grusomme som utfoldet i konsentrasjonsleirene under 2. verdenskrig gjennom motpartens side. Bruno er et uskyldig opp i det hele. Han var bare en gutt som ble født i Tyskland på denne tiden, i en forholdsvis rik familie. Bruno måtte bare flytte med faren sin ut på landet da faren fikk seg en ny jobb. Krefter som var helt ute av Bruno sine hender, og som gjorde at han måtte oppleve det som foregikk.

Gutten i den stripete pyjamasen lydbok er veldig spennende, trist og samtidig vakker. Du får høre om veldig mye om hva som skjedde på den tiden, samt hva som skjedde opp i hodet til lille Bruno. Den stakkarslige lille gutten forsto ingenting og gjorde som det små gutter gjør, fikk seg venner. Problemet var at disse nye vennene hans var jøder.

Man får en hel historie leksjon på ørene av Gutten med den stripete pyjamasen lydbok. Samtidig som den holder deg engasjert i fortellingen. Nå kan du lytte til Gutten med den stripete pyjamasen lydbok gratis.

Om forfatteren: John Boyne

John Boyne er en irsk forfatter som er født i Dublin. Han studerte også i Dublin, hvor han studerte engelsk litteratur. Han er 50 år gammel og er kanskje mest kjent for sine barnebøker. Spesielt boken Gutten med den stripete pyjamasen, som vant to irske book awards. Dette var også hans aller første barnebok.

Boyne har også skrevet en drøss med andre bøker, men det som ofte går igjen i hans bøker er en blanding mellom historisk fakta, dramatikk og humor. Han er meget flink til å formidle viktige temaet ting barn og unge, og har fått flere utmerkelser for sitt arbeid.

Lytt gratis