Guden Lydbok

4.8/5

Författare: Jørgen Jæger

Lydbok

Introduksjon

Ole Vik er tilbake i sin 10 bok, som selvsagt tar sted i Fjellberghavn. I Guden blir leseren kastet rett inn i dramatikken, hvor Ole Vik og Cecilie Hopen står overfor en svært stor utfordring. Midt i sentrum, på torget, er det folk overalt. På scenen står det flere folk siden ordfører Janne Wold skal opp på talerstolen, tett fulgt av Marte Mellingen, som er politistasjonssjef. Rett før hun taler smeller det.

Guden lydbok tar lytteren med på en dramatisk reise for å løse flere kriminelle handlinger. Samtidig som det smeller i sentrum, smeller det også andre steder i Fjellberghavn, og politiet har flere utfordringer for å komme til unnsetning.

I Guden lydbok gratis får vi høre om en mystisk person som orkestrerer alt som foregår, kjent som Guden, en person ingen vet hvem er, og heller ikke vet noen ting om.

Handling: Guden

Ordfører Janne Wold er på vei opp talerstolen i Fjellberghavn sentrum, etterfulgt av politistasjonssjef Marte Mellingen. Idet ordføreren skal til å åpne talen til folkemengden på torget skjer det noe ingen hadde forsett, i Guden lydbok.

Fra folkemengden ropes det Alla hu Akbar, før det smeller tre ganger når tre skudd avfyres i Guden. Kaos bryter ut, samtidig som det skjer ting andre steder i Fjellberghavn. To minibanker blir sprengt, i det som er et nøye planlagt bankran i den lille bygda. Politiet har problemer med å komme seg fra stasjonen, siden de har blitt innestengt av en bil og en bulldoser.

Lille Fjellberghavn er under angrep i Guden lydbok gratis, og Cecilie Hopen har en hektisk tid i møte for å komme til bunns i hva som skjer, sammen med Ole Vik. Er det et terrorangrep, eller blir de holdt for narr? Guden viser seg å være den mystiske personen som står bak alle disse hendelsene, og er ansvarlig for å trekke i trådene.

Ole Vik er ikke lensmann lenger, men har selvsagt likevel hovedrollen i dette spenningsdramaet. Han har flere personlige utfordringer han må takle i Guden lydbok, i tillegg til et etisk dilemma. Barnepass av kjærestens barn er en uvant rolle for Ole Vik, noe vi blir vitne til i denne boken.

Boken er full av spenning og ulike oppdagelser som tar etterforskningen i ulike retninger. Ting som organhandel, torpedoer og radikalisering er bare noen av tingene Ole Vik og Cecilie Hopen må hanske med i denne historien, i jakten på den mystiske Guden.

Om forfatteren: Jørgen Jæger

Jørgen Jæger er en norsk forfatter, som ble født i Bergen i 1946. Jæger har brukt størstedelen av sitt voksne liv som selger av diverse ting, og har også hatt ulike lederroller innad i flere av bedriftene han har vært ansatt i. Blomsterselger og bilselger er et par eksempler på hva han har gjort.

Jæger har i flere år hatt ambisjoner til å være forfatter. På 1980 tallet hadde han flere bøker og ideer han sendte til utallige forlag og publikasjoner. Ingen var interessert, og tilbakemeldingene var ikke veldig positive eller motiverende. Et av manuskriptene ble liggende i et forlags skuffe frem til slutten av 90 tallet, da en ansatt fattet interesse for det.

Dette manuskriptet ble etterhvert til Skyggejakten, som ble hans debut bok, og også den første i serien om Ole Vik, etterfulgt av flere andre over årene, inkludert Guden.

Lytt gratis