Gruffalo Lydbok

5/5

Författare: Julia Donaldson

Lydbok

Introduksjon

Gruffalo er en historie om en smart liten mus, som klarer å lure en gjeng med skumle dyr i skogen som er ute etter å spise ham. Ved å bruke fantasien sin, finner han opp et dyr eller monster han kaller en Gruffalo, og bruker dette monsteret til å komme seg trygt gjennom skogen.

Hva skjer da når den lille musa plutselig står ansikt til ansikt med det monsteret han nettopp fant opp i fantasien sin? Hvordan kommer den lille musa seg i trygghet nå, konfrontert med sitt eget monster? Igjen holder den lille musa hodet kaldt, og kommer opp med en lur plan, også tilgjengelig som Gruffalo lydbok gratis.

I Gruffalo lydbok lurer den lille musa Gruffalo til å tro at han er det skumleste dyret i hele skogen, og at alle de andre dyrene er livredde at den lille musa skal spise dem.

Handling: Gruffalo

Gruffalo forteller historien om en liten mus som skal på tur i skogen. I løpet av turen treffer den lille musa på flere dyr som godt kunne tenkt seg å spise den lille musa, og inviterer den hjem for et måltid. Den lille musa er veldig lur, og ser hva de ulike dyrene prøver å gjøre, og lager derfor en plan om hvordan han kan unngå å gjøre dyra sinte, og likevel unngå å følge dem hjem, hvor han vet han vil bli spist.

I Gruffalo lydbok treffer musa først på reven, etterfulgt av ugla og til slutt slangen. Siden den lille musa vet at den vil ende opp som mat om den takker ja til å bli med hjem, dikter han opp en historie for å villede dem. Han sier han er på vei hjem til sin gode venn Gruffalo for å spise et måltid. Gruffalo er et veldig skummelt monster, og hans yndlingsmat er tilfeldigvis det dyret han prøver å unngå.

Når musa treffer reven er derfor han yndlingsmaten, som vi får høre i Gruffalo lydbok. Denne planen virker, og den lille musa er godt fornøyd med hvor godt planen fungerte. Etter at musa har blitt kvitt det siste dyret, møter han etterhvert på en ekte Gruffalo som er helt lik den han fant opp for å skremme de andre dyrene med. Gruffalo vil også spise musa, men musa er som alltid veldig lur.

Musa sier han er det skumleste dyret i hele skogen, og beviser dette da de treffer på alle dyrene musa nettopp har lurt. Hver gang de treffer på et vettskremt dyr blir Gruffalo mer og mer imponert av den lille musa. Plutselig sier den lille musa at han vil spise Gruffalo, som er livredd og rømmer fra musa, som endelig får den freden han har lengtet etter gjennom hele Gruffalo lydbok gratis.

Om forfatteren: Julia Donaldson

Julia Donaldson er en engelsk forfatter født 1948. Hun skrev flere sanger for tv program for barn før hun etterhvert begynte å fokusere mer på å skrive bøker etter at en av sangene hennes inspirerte en barnebok. Donaldson er i dag best kjent for å skrive barnebøker, inkludert Gruffalo som er hennes største suksess.

Hun har utgitt mer enn 60 bøker man enkelt kan finne hos bokhandlere i dag, i tillegg til flere bøker som blir brukt for undervisning. Donaldson har vunnet flere priser, inkludert Nestlé Smarties Book Prize og Spoken Book Awards for både bøker og lydbøker. En annen høy anerkjennelse hun har blitt tildelt er hennes MBE fra dronningen, senere forfremmet til en CBE.

Gruffalo har senere blitt omgjort til en animert film, som ble nominert til både Oscar og BAFTA pris, i tillegg til flere teaterproduksjoner av samme bok.

Lytt gratis