Grensen Lydbok

4.4/5

Författare: Erika Fatland

Lydbok

Introduksjon

Grensen: En reise rundt Russland gjennom Nord-Korea, Kina, Mongolia, Kasakhstan, Aserbajdsjan, Georgia, Ukraina, Hviterussland, Litauen, Polen, Latvia, Estland, Finland og Norge samt Nordøstpassasjen er nøyaktig hva tittelen sier den er. Det er en bok som skildrer forfatter Erika Flatlands reise gjennom disse landene.

I Grensen lydbok blir vi med den reiseglade Flatland, som er flytende i hele 8 språk, på en reise langs hele den russiske grensen, gjennom alle de nevnte landene. Det er en reise full av en rekke ulike utfordringer, hvor forfatteren møter på en rekke overraskelser.

Gjennom Grensen lydbok gratis blir vi bedre kjent med både forfatteren, landene hun reiser gjennom og de som bor her, og får i tillegg en bedre forståelse for historien i denne delen av verden.

Handling: Grensen

Grensen: En reise rundt Russland gjennom Nord-Korea, Kina, Mongolia, Kasakhstan, Aserbajdsjan, Georgia, Ukraina, Hviterussland, Litauen, Polen, Latvia, Estland, Finland og Norge samt Nordøstpassasjen. Det er en svært lang tittel på en bok, som tar for seg en svært lang og innholdsrik reise. Forfatter Erika Flatland tar leseren eller lytteren med på en uforglemmelig reise gjennom alle disse landene, hvor ting ikke alltid går helt etter planen.

Grensen lydbok skildrer en svært ambisiøs reise, hvor forfatteren reiser langs grensen til Russland, og dermed gjennom en rekke land som tidligere var en del av Sovjetunionen. Ved å følge Flatland på denne reisen blir leseren eller lytteren bedre kjent med den rike historien til alle disse landene og områdene, som fremdeles er preget av konflikt og kontroverser. 

Grensen lydbok gratis belyser kontroversielle ting som Stalins handlinger i Mongolia, og hans drap av tusenvis av munker. Videre forteller Flatland om den 12 år gamle gutten og over 2 000 reinsdyr som ble drept av smeltet permafrost, og ikke minst den byen i verden som befinner seg lengst borte fra havet.

I Grensen hører vi også om når Flatlands reise ikke gikk som planlagt, som når hennes upålitelige guide ikke gjør jobben sin, når hun blir innelåst på et grusomt hotell, og når hun går glipp av det planlagte besøket til Kosmodromen.

Gjennom Grensen lydbok får vi innsikt i flere politisk ustabile regioner i verden, hvor det fremdeles kjempes for frihet og uavhengighet. Boken gir leseren eller lytteren en god ide om hvordan det faktisk er å være nabo med Russland, og hvordan det har påvirket flere av disse landene i flere generasjoner.

Om forfatteren: Erika Fatland

Erika Flatland er en norsk antropolog og forfatter født 1983 i Haugesund. Hun er utdannet ved både Universitetet i Oslo og Universitetet i København. Flatland er best kjent for sine bøker innen reiseskriving sjangeren. Hennes første reisebok Sovietistan ble publisert i 2015, og skildret hennes personlige reise gjennom fem tidligere regioner i Sovjetunionen, og ble oversatt til flere språk.

Senere har hun også publisert boken Grensen, hvor hun skildrer sin reise rundt Russlands lange grense, fra Nord Korea til Norge. Flatland har tidligere publisert flere andre bøker etter hennes debut i 2011, både for voksne og for barn. Hun er flytende i hele 8 språk, og har vunnet flere priser for sitt litterære verk.

Lytt gratis