Gråsonen Lydbok

4.4/5

Författare: Jan-Erik Fjell

Lydbok

Introduksjon

I Gråsonen blir vi gjenforent med Anton Brekke, i mer hjemlige trakter, uten de store internasjonale dramaene fra hans tidligere saker. Denne saken finner sted Aremark i Norge. Anton Brekke var selv aspirant her da han var ung.

Vi blir kjent med Brekkes gamle mentor Harald Uteng, som nå er pensjonert, i Gråsonen lydbok. Med så mye fritid begynner han å se gjennom gamle saker, og særlig en fanger oppmerksomheten hans. Uteng var sikker på at han hadde tatt den rette drapsmannen i en gammel drapssak, der en 17 år gammel jente ble drept.

Nå er han ikke like sikker, og innser han muligens har gjort en feil. Før han får rettet opp i saken drukner han, og Anton Brekke må selv prøve å løse sin gamle mentors sak i Gråsonen lydbok gratis.

Handling: Gråsonen

I Gråsonen blir vi kjent med Anton Brekkes gamle mentor fra tiden da han var en ung, uerfaren aspirant i Aremark. Harald Uteng er pensjonert, men sliter stort med overgangen til denne delen av livet sitt. Hele livet hans gikk med til å jobbe i politiet, og han vet ikke helt hva han skal gjøre nå som han er pensjonist. Det fører til litt for mye drikking, og han er også ofte ensom.

Etterhvert bestemmer Uteng seg for å se over et par gamle saker fra tiden i politiet, som du kan høre i Gråsonen lydbok. En sak fanger interessen hans, da han er usikker på om den rette personen ble tatt og dømt for drap. Han bestemmer seg for å lage en podcast om det aktuelle drapet av Malin Rekved,  som bare ble 17 år, og kontakter en journalist til å gjøre opptakene.

Før podcasten er ferdig innspilt og klar til å bli sluppet omkommer Uteng, som bor i en båt, da han faller i vannet og drukner. Anton Brekke sliter selv med ting i Gråsonen lydbok. Han får tak i de uferdige opptakene av podcasten Uteng spilte inn, og fatter interesse for saken. Brekke var selv sikker på at saken var ferdig etterforsket, og at Uteng hadde tatt den rette gjerningsmannen i Gråsonen.

Brekke var selv i Aremark da drapet tok sted, og husker det godt. Han er likevel fast bestemt på å komme til bunns i hva som hadde fått Uteng til å skifte mening i saken. Anton Brekke befinner seg fort i gråsonen, hvor han virkelig tøyer grensen i jakten på svar i Gråsonen lydbok gratis.

Om forfatteren: Jan-Erik Fjell

Jan-Erik Fjell er en norsk forfatter, født 1982 i Fredrikstad. Han er tidenes yngste mottaker av Bokhandlerprisen, som han vant med sin første kriminalroman Tysteren i 2010. Jan-Erik Fjell var da bare 28 år gammel, og helt fersk som forfatter.

Etter en ungdomstid hvor Fjell selv innrømmer han ikke levde opp til potensialet sitt, og ikke gjorde nok utav livet sitt, har han gjort opp for dette i senere år. Siden debuten i 2009 har Fjell etablert seg som en av Norges beste, og mest spennende, norske krimforfattere. 

Jan-Erik Fjell har er også kjent som programleder på radio. Fjell er best kjent for sin krimserie om Anton Brekke, som inkluderer boken Gråsonen, en politietterforsker med talent innen pokerspill.

Lytt gratis