Gleden med skjeden Lydbok

3.9/5

Författare: Nina Brochmann & Ellen Støkken Dahl

Lydbok

Introduksjon

Gleden med skjeden er en bok som tar for seg en mirakuløs kroppsdel som de fleste av oss, uavhengig av kjønn, ikke er godt nok kjent med, nemlig skjeden. Det har alltid vært et visst tabu knyttet til å diskutere det kvinnelige kjønnsorganet, noe forfatterne tar et oppgjør med i boken.

Gjennom Gleden med skjeden lydbok blir vi bedre kjent med det kvinnelige kjønnsorganet. De to forfatterne Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl er begge leger, og har derfor god medisinsk kunnskap om hva som foregår i skjeden til enhver tid. Boken gir leseren eller lytteren mer kunnskap om noe er en svært stor del av kvinners helse.

I Gleden med skjeden lydbok gratis blir en rekke ulike temaer knyttet til skjeden diskutert, som sex, prevensjon, anatomi, klitoris, hormoner og en rekke andre ting.

Handling: Gleden med skjeden

I Gleden med skjeden blir leseren eller lytteren bedre kjent med det kvinnelige kjønnsorganet. Boken er skrevet av to kvinnelige lege studenter, som derfor har svært god kunnskap og erfaring rundt skjeden. Både biologi og anatomi rundt skjeden blir diskutert, og forfatterne tar gjennom hele boken et oppgjør med hvor tabu belagt det er å diskutere skjeden offentlig.

I Gleden med skjeden lydbok argumenterer forfatterne at det er skadelig å ikke kunne diskutere skjeden, og kvinnelig helse, i det offentlige rom i dagens samfunn. Boken er derfor et forsøk på å normalisere denne diskusjonen, slik at både kvinner og menn blir bedre kjent med det kvinnelige kjønnsorganet. Boken fremmer kunnskap om skjeden for alle, og belyser en rekke ulike temaer knyttet til sex og helse.

Gleden med skjeden lydbok gratis gir lytteren eller leseren informasjon om skjeden som alle bør ha. Ting som prevensjon blir diskutert, hvor fordelene og ulempene med ulike typer prevensjon blir diskutert. Kjønnssykdommer er et annet tema som blir belyst grundig, som selvsagt fremmer at man alltid har sikker sex.

Et annet viktig tema som blir grundig diskutert og belyst er prosessen kvinner går igjennom hver eneste måned når det har mensen. Hva som faktisk skjer med kroppen og skjeden i denne perioden blir grundig forklart i Gleden med skjeden, i tillegg til ting som utflod. En rekke sykdommer som er vanlige blant kvinner, men som ofte ikke blir diagnostisert, blir også diskutert.

Sexlyst og sex generelt sett er en annen viktig del av Gleden med skjeden lydbok, hvor ting som orgasme og klitoris blir diskutert, i tillegg til myten om jomfruhinnen.

Om forfatteren: Nina Brochmann & Ellen Støkken Dahl

Nina Brochmann er en norsk lege og forfatter født 1987. Hun er utdannet ved Universitetet i Oslo, og har i tillegg studert ved Columbia University i New York.

Ellen Støkken Dahl er en norsk lege og forfatter født 1991 i Stavanger. Dahl er i dag bosatt i Oslo, og har også publisert boken Blod og bein – lidelse, lindring og behandling i norsk medisinhistorie.

Sammen har Brochmann og Dahl publisert to kritikerroste bøker, Gleden med skjeden – Alt du trenger å vite om underlivet i 2017, og Jenteboka – Ellen og Ninas guide til puberteten i 2019. Begge bøkene har blitt solgt til utlandet, og har blitt oversatt til en rekke ulike språk. De har også blitt nominert til både Brageprisen og Språkprisen.

Lytt gratis