Glassvinge Lydbok

4.3/5

Författare: Katrine Engberg

Lydbok

Introduksjon

Glassvinge er tredje bok i serien om de to detektivene Jeppe Kørner og Anette Werner. De vender tilbake, og det blir også gjensyn med Esther de Laurenti, som de fleste lesere vil huske fra første bok.

I den tredje boken får vi høre mer om Kørner og Werner sine privatliv. Kørner har nylig gått igjennom en smertefull skilsmisse, og sliter enda med ringvirkninger etter det. Det hjelper ikke at han prøver seg i et nytt forhold, han sliter likevel tungt i Glassvinge lydbok. Werner er for tiden hjemme i fødselspermisjon. Dette er resultatet av en noe uventet graviditet, og både barnet og ektemannen er veldig kravstore.

I København finner et avisbud en naken, død kvinne i en fontene. Kroppen har flere små kutt, som de ikke forstår meningen av før obduksjonen i Glassvinge lydbok gratis.

Handling: Glassvinge

Detektivene Jeppe Kørner og Anette Werner vender tilbake i Glassvinge. I boken kjemper de mot klokken når de prøver å løse flere grufulle drap knyttet til noen av de mest sårbare pasientene i et dansk sykehus.

Sykehus er ment å være et sted man leges fra ulike psykiske og fysiske ting. I hjerteavdelingen på et av Københavns ledende medisinske senter skjer det noe uhyggelig i Glassvinge lydbok. En sykepleier fyller en sprøyte med en overdose av hjertemedisin og sniker seg inn på rommet til en eldre, mannlig pasient.

Seks dager i forveien kommer et ungt avisbud over en grusom oppdagelse i den sentrale delen av København. Han finner den nakne kroppen av en død kvinne. Kroppen hennes ligger i en fontene. Rundt omkring over armene er det flere små snitt eller kutt. Det kommer frem at dødsårsaken er eksanguinering, som betyr at alt blodet i kroppen hennes har blitt tappet. Kroppen er derfor tom for blod, i Glassvinge lydbok gratis.

Dette er helt klart et mord utenom det vanlige i Glassvinge. Ledende detektiv Jeppe Kørner kommer seg fremdeles fra en smertefull skilsmisse, og er i oppstartsfasen av et nytt forhold når han tar kontroll over etterforskningen. Partneren hans, Anette Werner, befinner seg nå hjemme i fødselspermisjon etter en uventet graviditet. Hun er rastløs, og sitter fast hjemme med et krevende nyfødt barn, og en like krevende ektemann.

Etterhvert klarer ikke Werner motstå, og involverer seg selv i etterforskningen. De avdekker etterhvert skumle ting som skjuler seg under overflaten i helsetjenesten. Det de etterhvert finner i Glassvinge lydbok skremmer vettet av både Werner og Kørner.

Om forfatteren: Katrine Engberg

Katrine Engberg er en dansk forfatter født 1975. Hun er godt kjent i både Danmark og utenfor landets grenser som danser og koreograf før hun tok fatt på karrieren som forfatter. Hennes debut bok Krokodillevokteren skrev hun mens hun enda var opptatt med jobben som regissør og koreograf, og ble utgitt i 2016.

Hun har foreløpig skrevet fire bøker i det som har blitt kjent som København serien, som handler om detektivene Jeppe Kørner og Anette Werner. Hun har vunnet The Martha Award og i tillegg blitt nominert til flere andre priser for flere av sine bøker, inkludert Glassvinge.

Katrine Engberg ble født i Østerbro, hvor hun fremdeles bor sammen med sin ektemann og deres barn.

Lytt gratis