Glassjøen Lydbok

4.3/5

Författare: Maeve Binchy

Lydbok

Introduksjon

I Glassjøen blir vi bedre kjent med den irske landsbyen Lough Glass på 1950 tallet. Dette er et sted hvor tiden nesten står stille, og forandringer tar svært lang tid. Alle kjenner alle, slik de alltid har gjort, og alle vet alles hemmeligheter.

Etterhvert, i Glassjøen lydbok, blir vi bedre kjent med Kit McMahon, som bor her sammen med sin familie. En dag forsvinner moren hennes når hun går på tur, og det tar flere måneder før kroppen hennes blir funnet i innsjøen.

Over en periode på ti år blir vi med Kit fra Lough Glass, hvor hun sørger etter morens bortgang, til London, hvor vi også blir kjent med Lena Gray. Vi ser etterhvert i Glassjøen lydbok gratis at ikke alt er som man først trodde det var.

Handling: Glassjøen

I Glassjøen blir vi kjent med Kit McMahon, som bor i den lille irske landsbyen Lough Glass på 1950 tallet, hvor alle kjenner alle. Her går barna til skolen sammen, vokser opp og blir involvert romantisk før de etterhvert gifter seg. Folk i landsbyen er svært glad i å sladre, og dagdrømmer hverdagen og livet bort. Sett fra utsiden har Kit et svært sjarmerende og lykkelig liv i den lille landsbyen.

Kit har en bror hun kommer godt overens med, og foreldrene deres er svært glad i dem begge, og hun har også et stort antall venner og betjente hun kan tilbringe tid sammen med i Glassjøen lydbok. En kveld går Kits mor ut på tur, og kommer aldri hjem igjen. Etter flere måneder med leting blir hennes avdøde mor funnet druknet i innsjøen, og Kit sørger for moren hun har mistet.

Konsekvensene for resten av familien etter morens død er alvorlige, både for Kit, hennes far og hennes bror. På samme tid som dette foregår, møter vi Lena Gray i London, en fremadstormende forretningskvinne som er mer enn bare litt glad i Louis Gray. Livene til de to kvinnene vil etterhvert kollidere med eksplosive resultater i denne historien, som strekker seg over et helt tiår i Glassjøen lydbok gratis.

Fem år etter hennes mors død i Glassjøen, reiser Kit til London. Hun har fremdeles hemmeligheter hun har holdt skjult siden morens død, som hun tar med seg til London. Kit er ikke klar over at hele hennes liv og tilværelse er i ferd med å bli snudd opp ned i London, som du vil høre i Glassjøen lydbok.

Om forfatteren: Maeve Binchy

Maeve Binchy var en irsk forfatter som levde fra 1939 til 2012. Hun er en av Irlands mest kjente og anerkjente forfattere, og har solgt mer enn 40 millioner bøker over hele verden. Binchy jobbet i flere år som lærer, etter å ha studert historie ved University College Dublin. Senere jobbet hun også som journalist, før hun bestemte seg for å satse på en karriere som forfatter.

Binchy debuterte som forfatter i 1978, og publiserte en rekke ulike bøker i løpet av karriere, inkludert Glassjøen, og har blitt tildelt flere ettertraktede priser for sitt forfatterskap. Flere av hennes bøker har også blitt produsert som film.

Lytt gratis