Gjenferd Lydbok

4.2/5

Författare: Jo Nesbø

Lydbok

Introduksjon

I Gjenferd blir det gjensyn med Harry Hole for niende gang i den populære serien om den norske detektiven, som har et noe trøblete og komplisert forhold til alkohol, fra forfatter Jo Nesbø.

Denne gangen vender Harry Hole hjem til Norge igjen, etter å ha vært bosatt i Hong Kong i tre år. Grunnen til at han har bestemt seg for å avslutte sitt selvpålagte eksil borte fra Norge er svært personlig for Harry Hole i Gjenferd lydbok.

Hva som er grunnen til at Harry Hole vender hjem igjen, og hvilke problemer han støter på, får du vite i Gjenferd lydbok gratis, i en fortelling som er full av overraskelser og vendinger.

Handling: Gjenferd

I Gjenferd blir det gjensyn med den trøblete, tidligere politi etterforskeren Harry Hole, som har bodd i Hong Kong de siste tre årene. Han rømte i utgangspunktet fra det traumatiske livet som politi i Oslo og Norge, hvor han i løpet av karrieren har hatt flere svært utfordrende saker og opplevelser. Når han bestemte seg for å flytte til Hong Kong var planen klar, nemlig å leve borte fra sitt tidligere liv i fred og ro.

I Gjenferd lydbok blir vi vitne til at Harry Hole endrer planen sin, når en svært spesiell person fra Harrys fortid havner i trøbbel. Han bestemmer seg for å flytte tilbake til Norge når han hører at den atten år gamle sønnen til kvinnen han elsket, mistet og fremdeles elsker blir arrestert for mord i Oslo. Harry tar derfor på seg jobben med å komme til bunns i hva som faktisk har skjedd.

Harry Hole er fast bestemt på å bevise at den atten år gamle Oleg, som Harry selv er som en far til, og som han var delaktig i å oppdra, er uskyldig i Gjenferd lydbok gratis. Det er enklere sagt enn gjort, særlig siden Harry selv er bannlyst fra å jobbe for politiet. Han må derfor sette ut på et eget oppdrag for å renvaske Oleg, et oppdrag som introduserer ham for det farlige dopet fiolin.

Dette nye dopet, fiolin, er et av det farligste som noen gang har sirkulert i Oslo, siden det er svært sterkt og skaper avhengighet, noe som fører til at svært mange mennesker påvirkes av dopet i Gjenferd. Gjennom boken blir Harry Hole utsatt for flere prøvelser, hvordan han takler det hører du i Gjenferd lydbok.

Om forfatteren: Jo Nesbø

Jo Nesbø er en norsk forfatter født 1960 i Oslo. Nesbø ble født i Oslo, men vokste opp i Molde. Det var her han ble introdusert til fotball, og var som ungdom en svært lovende fotballspiller med en lysende karriere foran seg, helt til han ble skadet, og måtte gi opp denne drømmen. Han studerte i stedet økonomi, og har hatt en rekke ulike jobber etter endt studie.

Nesbø er i tillegg til å være en av verdens mest leste forfattere, med over 50 millioner solgte bøker, kjent som frontmann i bandet Di Derre, som han hadde suksess med før han satset på en karriere som forfatter. Nesbø debuterte i 1997 med boken Flaggermusmannen, den første i serien om Harry Hole, som senere har fått en rekke oppfølgere, inkludert Gjenferd. Han har vunnet flere priser, inkludert Riverton prisen, Peer Gynt prisen og Bokhandlerprisen.

Lytt gratis