Game of Thrones Lydbok

4.6/5

Författare: George R.R. Martin

Lydbok

Introduksjon

A Game of Thrones lydbok, er basert på George R. R. Martins bestselgende serie: En sang om is og ild lydbok. A Game of Thrones, ble utgitt i 1996, og er den første av 5 bøker i serien som har solgt over 15 millioner eksemplarer. I senere tid har den episke fantasyromanen blitt til både TV-serie, brettspill og videospill.

Handlingen finner sted i en fiktiv fantasiverden, full av magi og overnaturlige skapninger, og er tydelig inspirert av middelalderen. På kontinentet Westeros, er ingenting som i vår verden, ikke engang sommer eller vinter, hver årstid kan vare i årevis. Etter Kong Robert Baratheons død, kastes landet ut i en blodig krig og flere gjør krav på tronen. Nå kan du lytte til hvordan de kjemper for Westeros fremtid i A Game of Thrones lydbok gratis.

Game of Thrones: Handling

A Game of Thrones lydbok, er tydelig inspirert av middelalderen og rosekrigene. Rosekrigene, er navnet på borgerkrigene i England mellom 1455 og 1487. Kampen sto om Englands trone, og hovedmotstanderne var huset York og huset Lancaster. Handlingen finner for det meste sted på kontinentet Westeros, som en gang i tiden besto av syv kongedømmer, men som nå er samlet til ett rike og styres fra hovedstaden Kongshavn.

Etter Kong Robert Baratheons død, kastes landet ut i konflikter og en blodig borgerkrig, der krigføringen både foregår på slagmarken og i kulissene. Både Kong Roberts sønn Joffrey og hans to onkler Lord Stannis og Lord Renly Baratheon gjør krav på tronen.

Samtidig oppstår det trusler på flere hold. De to vasallene Robb Stark fra Nord og Balon Greyjoy fra Jernøyene, går til krig for å sikre seg uavhengighet. Samtidig danner Viserey allianser med hestefolket Dothrakier, for å få militær støtte til å invadere Westeros, som hevn for at Kong Robert hadde avsatt hans far Aerys Taragaryen 15 år tidligere.

Det lurer også en fare, langt mot nord i Westeros. I Sorthold, er det en stor mur som beskytter landet mot “De andre”, en farlig rase som nesten ødela hele verden. I Westeros er de nå for opptatt med borgerkrigen, til at de oppdager at “De andre” nå er tilbake og på nytt kan true med å utslette hele kongeriket.

Folket som bor bak muren, Skrælingene, er redde for “De andre”, og samler seg for å bekjempe Nattevakten som vokter muren, slik at de kan komme seg vekk og i sikkerhet. Nå kan du høre den spennende historien om myteomspunnede Westeros i A Game of Thrones lydbok gratis.

Om forfatteren: George Raymond Richard Martin

George Raymond Richard Martin, (G.R.R.M), er en amerikansk forfatter, best kjent for bokserien En sang om is og ild som A Game of Thrones baserer seg på. Men da den første boken i serien kom ut i 1996, hadde han allerede vært en anerkjent forfatter helt siden 70-tallet, da han han fikk flere Hugo- og Nebula-priser for sine mange noveller.

Bøkene til G.R.R.M er mørke, kyniske og tungsindige. De har ofte en melankolsk stemning, med karakterer som ofte er deprimerte eller ulykkelige. Men hans kjærlighet for det tragiske har aldri vært til hinder for populariteten. Flere av bøkene hans er også filmatisert.

G.R.R.M har også jobbet med blant annet med Twilight Zone og Beauty and the Beast-serien. I tillegg har han mastergrad og har vært lærer i journalistikk. Den kjente ​​science fiction-forfatteren er også kjent for nærheten til fansen, og er ofte å se på bokmesser og filmfestivaler.

Lytt gratis