G-moll-balladen Lydbok

4.5/5

Författare: Ketil Bjørnstad

Lydbok

Introduksjon

G-moll-balladen er en bok som omhandler livet til en av Norgeshistoriens mest kjente personer, Edvard Grieg. I boken, som er ført i pennen av Ketil Bjørnstad, tar forfatteren leseren eller lytteren gjennom Edvard Griegs liv og karriere.

Edvard Grieg er blant Norges mest kjente personer i både inn og utland, men hva vet folk flest om den verdenskjente komponisten og musikeren, utenom hans uvurderlige bidrag til musikken og norsk kultur? I G-moll-balladen lydbok blir vi bedre kjent med alle Griegs ulike sider.

G-moll-balladen lydbok gratis er en bok som vil gi lytteren eller leseren bedre forståelse for hva som formet Edvard Grieg i oppveksten og videre i livet. Griegs liv er utenom det vanlige, og boken gir deg innsikt i hvem han faktisk var som menneske.

Handling: G-moll-balladen

Edvard Hagerup Grieg ble født i Bergen i 1843, og levde frem til 1907. Han er ansett som den største norske musikeren og komponisten gjennom tidene, og er verdenskjent for sine mange bidrag innen musikk. G-moll-balladen forteller historien om Bergens store sønn, fra han ble født til hans død i en alder av 64 år.

G-moll-balladen lydbok tar lytteren gjennom de formative årene til Grieg, hvor man får innsikt i Griegs barndom og ungdomstid. Edvard Grieg var bare 15 år gammel da han startet sine studier i Leipzig, som selvsagt satte spor i den unge mannen. Senere tilbrakte han også flere år i København.

Det er selvsagt flere ulike hendelser, opplevelser og personer som hadde en innvirkning på Grieg i oppveksten. Ungdomsårene i utlandet var svært toneangivende. Et møte som kanskje hadde størst innflytelse på hans personlige utvikling var møtet med Rikard Nordraak. Dette møtet blir belyst i G-moll-balladen lydbok gratis.

Senere i livet tilbrakte Edvard Grieg flere år i Christiania, hvor han hadde ansvar for Det Philharmoniske Selskab. Dette var også en sentral tid i hans liv, og en periode som blir diskutert i G-moll-balladen. Etterhvert flyttet Grieg tilbake til Bergen, hvor han bygde seg huset sitt på Troldhaugen, hvor han tilbrakte hver sommer resten av livet sitt frem til hans død.

G-moll-balladen lydbok leses av Andrea Bræin Hovig, og gir nordmenn, og resten av verden, muligheten til å bli bedre kjent med en av de mest innflytelsesrike personene i norsk historie, kultur og musikk. Som en av de mest sentrale menneskene norsk historie er boken egnet for alle som har interesse i norsk historie.

Om forfatteren: Ketil Bjørnstad

Ketil Bjørnstad er en norsk pianist, forfatter og komponist født 1952 i Oslo. Han er utdannet innen klassisk piano, og fattet også tidlig i karrieren interesse for jazz. Ketil Bjørnstad startet karrieren som profesjonell musiker etter kun 7 år på skole.

Som forfatter har Bjørnstad publisert flere ulike bøker inne flere sjangere, både dikt og romaner. Eksempler på noen av disse bøkene er Alene ut, som var hans debut i 1972, G-moll-balladen, Vinterbyen, Det personlige motiv, Kråker og krigere og Nærmere.

Bjørnstad er en anerkjent og prisvinnende komponist, og har blant annet vunnet Spellemannprisen. Andre priser, inne både musikk og litteratur, inkluderer Sarpsborgprisen, Riksmålsforbundets litteraturpris, Mads Wiel Nygaards legat og Tekstforfatterfondets ærespris.

Lytt gratis