Full spredning Lydbok

3.8/5

Författare: Nina Lykke

Lydbok

Introduksjon

Full spredning: en legeroman er en bok som tar for seg den norske, hvite middelklassen. Boken er en samfunnssatire som tar opp temaer som er mer og mer vanlig å høre om i hverdagen. Vi blir kjent med Elin, som er fastlege. Gjennom hennes øyne og tanker får vi et innblikk i hverdagen i Grenda. Elin har egentlig alt man behøver for å være lykkelig i livet, men det er vanligvis litt mer komplisert enn det.

I Full spredning lydbok får vi høre at Elin kjeder seg, og kanskje ikke er så lykkelig med livet som hun burde være sett fra utsiden. En dag kommer en person fra hennes gamle liv tilbake, og Elin bestemmer seg for å gjøre et par forandringer. Full spredning lydbok gratis leses av Anne Ryg, og vil garantert gi deg et par gode lattere i denne boken.

Handling: Full spredning

I Full spredning møter vi Elin, en fastlege i 50-årene som bor i Grenda. Sammen med ektemannen Aksel, som jobber som ortoped, har de to full voksne døtre, som også skal bli leger. Med døtrene ute av huset, og en ektemann som er mer interessert i å løpe og å gå på ski enn å tilbringe tid sammen med Elin, har hun mye tid til seg selv.

En kveld, etter litt for mye vin, mimrer hun tilbake til enklere år, og leter opp ekskjæresten Bjørn på Facebook, noe som vil få konsekvenser. I løpet av kort tid forlater Elin rekkehuset og flytter inn på det lille legekontoret sitt. Hun sover i stolen sin, og har bare skjelettet Tore som venn. I Full spredning får vi et svært godt innblikk i hverdagen til nåtidens lege, og hva samfunnet forventer av dem.

I Full spredning lydbok tar Elin tar stadig vekk imot pasienter som prøver så godt de kan å teste Elins tålmodighet. Hun tar for eksempel imot en overvektig pasient som er innstilt på å gjøre jobben hennes så vanskelig som overhodet mulig, og mener selvsagt at alkohol, røyking og resten av livsstilen hans ikke har innvirkning på helsa. Den unge jenta som dessverre skal på ferie til Nice igjen i år står det kanskje faktisk verre til med.

I Full spredning lydbok snakker Elin stadig med Tore om det mislykkede ekteskapet hennes, og all utroskapen som fulgte. Hun forteller om de småborgerlige naboene i Grenda, som uten tvil er de mest irriterende menneskene på denne jord. Full spredning lydbok gratis tar et oppgjør med den norske middelklassen, og gir leseren eller lytteren muligheten til å hvordan livet deres er sett fra øynene til en av de som faktisk kjenner flest av disse menneskene, nemlig fastlegen.

Om forfatteren: Nina Lykke

Nina Lykke er en norsk forfatter født 1965 i Trondheim. Lykke er utdannet ved den grafiske Højskole i København, og jobbet innen grafisk design i flere år.

Hun debuterte med novellesamlingen Orgien, og andre fortellinger i 2010, som ble nominert til Ungdommens kritikerpris. Hennes andre roman Oppløsningstendenser fra 2013 var på P2-lytternes romanpris kortliste. Lykkes store gjennombrudd kom i 2016 med sin tredje roman, Nei nei og atter nei. For denne ble hun nominert til og vant Ungdommens kritikerpris, og den ble også oversatt til flere andre språk.

Lykke vant i 2019 Brageprisen for sin nyeste roman Full spredning, og har tidligere også blitt tildelt Bokhandelens forfatterstipend.

Lytt gratis