Fortielsen Lydbok

4.6/5

Författare: Jørgen Jæger

Lydbok

Introduksjon

Fortielsen er den niende boken i serien om Ole Vik, Cecilie Hopen og Fjellberghavn. Mye har skjedd med Ole Vik siden vi først ble kjent med ham i Jørgen Jægers debut, og han jobber ikke lenger hverken som lensmann eller for politiet, men jobber for tiden i sikkerhetsbransjen.

Historien fortsetter hvor forløperen Monster sluttet av i Fortielsen lydbok, hvor Cecilie Hopen sliter med å få kontakt med sin samboer Bernhard, og vet ikke hvor han har forsvunnet. Det viser seg etterhvert at noe grusomt har skjedd i Drammen, hvor Bernhard befinner seg.

Boken avslører at Bernhard hadde flere hemmeligheter som han har holdt skjult fra Cecilie, som med hjelp av Ole Vik prøver å komme til bunns i saken i Fortielsen lydbok gratis.

Handling: Fortielsen

Historien i Fortielsen fortsetter hvor Monster ble avsluttet. De som har lest Monster, som er anbefalt for å lese denne boken, husker kanskje at Cecilie Hopen slet med å komme i kontakt med samboeren sin Bernhard. Med hjelp av sin tidligere kollega Ole Vik, som hun har jobbet sammen med i flere år i Fjellberghavn, finner de ut at Bernhard er i Drammen. Cecilie setter derfor kursen mot Drammen

Det viser seg at Bernhard har blitt funnet død i Drammenselven. Etterforskning og undersøkelser det lokale politiet har foretatt konkluderer med at Bernhard har begått selvmord i Fortielsen lydbok. Cecilie Hopen klarer ikke slå seg til ro med tanken på at mannen hun delte livet sitt med har tatt sitt eget liv, det er ikke noe han ville gjort, det er hun sikker på.

Hopen er også forundret over at hun, som er Bernhards samboer, ikke ble kontaktet tidligere, men at Ole Vik var den som gav henne beskjed om hva som hadde skjedd med Bernhard i Fortielsen lydbok gratis. Det viser seg at Bernhard levde et hemmelig dobbeltliv, som han skjulte fra Cecilie, og at han faktisk er gift med en annen kvinne, til Cecilies store overraskelse.

I tillegg til å ha giftet seg med en ukjent kvinne fra Kurdistan, tyder mye på at Bernhard også har vært involvert i kriminelle miljøer, og faktisk jobbet sammen med flere lovbrytere i Fortielsen. Før Cecile har kommet til bunns i saken selv blir hun fengslet, mistenkt for drap, og det blir opp til Ole Vik å løse saken i Fortielsen lydbok.

Om forfatteren: Jørgen Jæger

Jørgen Jæger en norsk forfatter født 1946 i Bergen. Jæger er best kjent for sin serie om lensmannen Ole Vik, som tar sted i den fiktive byen Fjellberghavn i Norge. Serien har ført til at Jæger er en av Norges mestselgende krimforfattere.

Jæger har i flere år hatt en drøm om å en dag være forfatter, men det var ikke før han var godt voksen at han hadde muligheten til å realisere denne drømmen. Jørgen Jæger debuterte i 2003 med første bok i serien om Ole Vik, Skyggejakten. Ideen om serien hadde han på 80 tallet, men ingen forlag var interesserte i å publisere boken den gang.

Det var først flere år senere de bestemte seg for å satse på Jæger, etter å ha funnet hans tidligere manus i en gjenglemt skuffe. Serien om Ole Vik består av 12 bøker, inkludert Fortielsen.

Lytt gratis