Folk og røvere i Kardemomme by Lydbok

5/5

Författare: Thorbjørn Egner

Lydbok

Introduksjon

Folk og røvere i Kardemomme by lydbok er en norsk klassiker som ble utgitt i 1955 av forfatter Thorbjørn Egner. Et teaterstykke basert på denne boken kom i 1956, også kom det en film i 1988. Barneboken ble veldig populær allerede på 50-tallet, og betraktes nå som en av de viktigste klassiske barnebøkene i Norge.

Nå er også Folk og røvere i Kardemomme by på lydbok. Dette gjør det svært beleilig, da man bare kan spille av lydboken for barna. Den nye generasjonen må også få med seg klassikerne av Thorbjørn Egner. Nå kan du lytte til Folk og røvere i Kardemomme by lydbok gratis!

Folk og røvere i Kardemomme by: Handling

Den fredelige byen Kardemomme blir møtt av noen vanskeligheter når røverne Kasper, Jesper og Jonatan kommer inn i byen for å få tak i det de trenger. De 3 røverne bor like utenfor byen og skaper frykt for det ordentlige folk i Kardemomme by. Det er opp til politimester Bastian og fange tyvene og få de bak lås og slå!

Hele historien tar en helomvending etter at Kasper, Jesper og Jonatan havner i fengselet hos politimester Bastian. Bastian behandler guttene godt mens de sitter i fengsel og guttene ender med å bli dagens helter da de slukker en brann i tårnet til Tobias.

Thorbjørn Egner har funnet mye inspirasjon til denne boken da han var på utenlandsreise i sør-Frankrike, Italia, Marokko og Alger. Medianene i Marokko skal særlig ha vært en stor inspirasjonskilde. Dette var en tur Egner var på i 1949 i forbindelse med en stipendiat.

Selv om handlinger er fra 50- og 60-tallet, er boken fortsatt aktuell i dag. Den blir omtalt som en idealistisk og en god modell for det norske samfunnet. I tillegg er den svært lærerik, spennende og kan skape gode verdier for barn. Voksne som hører på boken på nytt, opplever også å få med seg betydelige ting som ikke ble oppfattet som barn.

Få med deg boken på nytt eller spill den av for dine barn med Folk og røvere i Kardemomme by lydbok. Klassikeren fra 1955 skuffer aldri. Nå kan du også lytte til Folk og røvere i Kardemomme by lydbok gratis.

Om forfatteren: Thorbjørn Egner

Thorbjørn Egner var en norsk forfatter som var født og oppvokst i Oslo. Han debuterte med sin første bok i 1940 og har siden blitt en stor norsk legende. Egner har utgitt noen av de mest kjente barnebøkene i Norge og har til og med fått noen av disse filmatisert og fremvist som dukketeater. Han døde i Oslo i 1990, 78 år gammel.

Grunnen til at Egner har fått status som en norsk legende er ikke bare på grunn av hans enorme bidrag i norsk litteratur. Han var også en svært elsket mann på grunn av hans verdier og holdninger til livet. Thorbjørn Egner trodde på det gode i mennesket og hadde sterke meninger om at man alltid skulle være snill og grei, og ikke plage andre. Utenom det kan man gjøre som man vil. Dette kommer frem i boken Folk og røvere i Kardemomme by.

Lytt gratis