Flaggermusmannen Lydbok

4.1/5

Författare: Jo Nesbø

Lydbok

Introduksjon

Flaggermusmannen er første bok i serien om detektiv Harry Hole, som til nå består av 12 bøker. I denne serien blir vi kjent med politietterforskeren Harry Hole, som sliter med flere ting i livet generelt, i tillegg til å ha et veldig komplisert forhold til alkohol. Harry bor til vanlig i Oslo, men blir i den første boken i serien sendt til Australia for å bidra på en draps etterforskning.

Offeret i Flaggermusmannen lydbok er en 23 år gammel norsk, blond kvinnelig B-kjendis. Han har klare instrukser om å være til hjelp, men å holde seg ut av veien og trøbbel. Sammen med den halvt aboriginske australske detektiven Andrew Kensington, og etterhvert den svenske bartenderen Birgitta, tar saken en uventet vending.

Flaggermusmannen lydbok gratis leses av Dennis Storhøi, og tar deg med på Harrys reise gjennom Australia.

Handling: Flaggermusmannen

I Flaggermusmannen sendes Harry Hole fra trygge, kjente omgivelser i Oslo til Sydney for å bidra i en drapsetterforskning i et ukjent land. Offeret er en relativt kjent ung norsk kvinne. Hole blir møtt på flyplassen av detektiv Andrew Kensington, som han etterhvert blir godt kjent med. Andrew er halvt aboriginsk, som byr på flere utfordringer for ham i det australske samfunnet, inkludert på jobb.

Hole har selv flere problemer han sliter med i livet, særlig alkohol, som du høre i Flaggermusmannen lydbok. Det byr på utfordringer, siden mordet tok sted i Kings Cross, som er Sydneys fest og horestrøk og en del av Australias skyggeverden. Hole blir etterhvert kjent med den svenske bartenderen Birgitta, og forelsker seg henne.

Harry blir i Flaggermusmannen lydbok gitt strenge instrukser om å holde seg på sidelinjen og ikke gjøre noe drastisk,  bare tilby hjelp til den lokale etterforskningen. Harry liker å gjøre ting på sitt vis, og er ikke veldig god til å følge hverken regler, lover eller instrukser. Han innser etterhvert at det er flere uløste drap i området, som har flere likhetstrekk. I Flaggermusmannen lydbok gratis blir vi plutselig vitne til Harrys jakt på en seriemorder.

Harry er redd ingen er trygg fra denne psykopatiske morderen, minst av alt de som er involvert i etterforskningen, og han må jobbe fort for å få tak i seriemorderen. Gjennom Flaggermusmannen blir vi bedre kjent med Harry Hole, og får et innblikk hva som har ført til noen av de mentale problemene han sliter med. Vi får også sett hvor vanskelig det er for en tørrlagt alkoholiker å holde seg tørr når ting ikke går rette veien.

Om forfatteren: Jo Nesbø

Jo Nesbø er en norsk forfatter født 1960 i Oslo, men som vokste opp i Molde. I tillegg til forfatter er Nesbø utdannet siviløkonom og finansanalytiker. Han var også en lovende fotballspiller for Molde FK før skader satte en stopp for fotballkarrieren hans, og har vært en del av bandet Di Derre.

Han har vunnet flere priser over årene, inkludert Rivertonprisen og Glassnøkkelen for Flaggermusmannen. Andre nevneverdige priser inkluderer Årets Peer Gynt i 2013, Rivertonklubbens ærespris, Den norske leserprisen og Bokhandlerprisen. Han vant også prisen Tidenes beste krimroman i 2004.

Nesbøs bøker har solgt over 50 millioner eksemplar, og har blitt oversatt til mer enn 50 språk. Han er mest kjent for sin krimserie om detektiven Harry Hole, som han debuterte med i 1997 med Flaggermusmannen, som senere har blitt etterfulgt av 11 flere bøker. Nesbø har også skrevet en barnebokserie kalt Doktor Proktor, i tillegg til flere andre bøker.

Lytt gratis