Fjellroser Lydbok

4.7/5

Författare: Laila Brenden

Lydbok

Introduksjon

Fjellroser er den populære serien fra den norske forfatteren Laila Brenden, som foreløpig består av hele 39 bøker, første boken i denne serien ble publisert i 2011. Handlingen i serien er lagt til den norske fjellheimen, omgitt av vakker natur.

I Fjellroser lydbok blir vi introdusert til de to jentene Anna og Rise, som er bestevenner i tillegg til å være søstre, midt på 1800 tallet i Norge, mer nøyaktig 1860. De to jentene har nettopp blitt foreldreløse etter morens bortgang, og de har nylig begravd henne.

Gjennom Fjellroser lydbok gratis blir vi med de to søstrene, som sammen møter en rekke utfordringer, inkludert storbonden, som ikke har gode hensikter i tankene. Så lenge de er står sammen er de likevel sikre på at de kan klare alt de vil.

Handling: Fjellroser

Fjellroser er en serie satt i vakker norsk natur, i den spektakulære norske fjellheimen i Bøverdalen og Jotunheimen. Forfatter Laila Brenden har selv en personlig forbindelse til Jotunheimen gjennom slekten sin, og er derfor svært godt kjent i området, noe som kommer tydelig frem gjennom bøkene. Bøkene er fulle av skildringer av vakker natur, i tillegg til hverdagen i fjellheimen og bygdene som skildres her på 1860 tallet, hvor handlingen starter.

I Fjellroser lydbok blir vi introdusert til og bedre kjent med de to unge jentene Anna og Rise. De er bestevenner, og kommer veldig godt overens siden de også er søstre. De bor sammen på en liten gård i fjellheimen, omgitt av vakker norsk natur. Nylig har de to unge søstrene blitt foreldreløse etter at de mistet sin egen mor, faren har vært død i lengre tid. Vi møter dem rett etter at de har begravd moren sin.

Den norske fjellheimen er veldig vakker, men er ikke alltid det enkleste stedet å leve, særlig ikke for to unge jenter uten hjelp fra voksne, noe som kommer tydelig frem i Fjellroser lydbok gratis. Etterhvert kommer storbonden på besøk på den lille gården kjent som Torgilstad Øvre. Han besøker dem for å gi dem dårlige nyheter angående fremtiden deres, siden han selv har lite trivelige planer for dem og fremtiden deres.

I Fjellroser blir vi med Anna og Risa gjennom en rekke krevende situasjoner og utfordringer, hvor hverdagen ofte er en evig oppoverbakke. Fjellroser lydbok serien leses av den talentfulle Gisken Armand.

Om forfatteren: Laila Brenden

Laila Brenden er en norsk forfatter født 1956 i Oslo. Hun har helt fra hun var ung hatt et ønske om å en dag kunne leve av sin interesse for skriving og historiefortelling. Hun er utdannet lærer, og jobbet etter endt studietid ved universitetet og ved lærerskole flere år som lærer i det norske skolesystemet.

Ved siden av dette har hun også jobbet som leirskolelærer, hatt en rolle som redaktør innen publikasjon av lærebøker, og ved siden av dette hatt en rekke oppdrag som skribent. Hun har til sammen solgt over en million bøker i Norge og utlandet, og er mest kjent for sine serier Hannah og Fjellroser.

Lytt gratis